01.jpg

Literarna radionica

Hrvatska volontira 2017

Udruga cerebralne paralize Istarske županije

Pula (Pola)

Svetlana Stojanović

099 819 8855

ucpiz.pu@gmail.com

Gajeva 3, Pula

Udruga cerebralne paralize Istarske županije pridružila se obilježavanju tjedna posvećenog volontiranju kroz održavanje literarne radionice u četvrtak, 25.04.2017. godine u vremenskom razdoblju od 16 do 18 sati, u prostoru Udruge (Gajeva 3). Na literarnoj radionici, koja je svoj rad započela u 2016. godini, sudjelovali su mlađi i stariji korisnici s cerebralnom paralizom i volonteri uz stručnu voditeljicu. Riječi je o motivacijskoj grupi koja individualno potiče potencijale pojedinaca i prilagođava se njihovim mogućnostima a rezultira kreiranjem pisanih radova koji se čitaju na javnim priredbama te koji se mogu čuti i na lokalnoj televizijskoj postaji (TV Nova) u emisiji „Štorijice“.

Ovom su prigodom mladi literarci obraditi prigodnu temu i vještim perom zabilježiti svoje doživljaje u druženju s volonterima. Bilo je tu riječi hvale volonterima, no i osobnih iskustava volontera kroz svoje druženje s korisnicima, i prazni su se papiri ubrzo popunili pjesmama i recitacijama.

Rad Udruge jednim velikim dijelom potiču i grade volonteri čiji se broj svake godine povećava, tako da je pri Udruzi cerebralne paralize IŽ u 2016. godini zabilježeno djelovanje 31 volontera te je u volonterske knjižice upisano 2.955,50 sati. Udruga trenutno broji preko 30 volontera uz educiranog koordinatora volontera, koji sudjeluju u svim organiziranim aktivnostima i programima Udruge poput literarne i likovne radionice, ljetnog kampa Sunce i avantura te Zimskog kampa kojeg u potpunosti osmišljavaju sami volonteri kreiranjem sadržaja i aktivnosti za korisnike. 

"Usrećuje me što ćete tragove odrastanja ostaviti u našem okruženju, što svakim danom odabirete naše „klince“ kojima dajete vaše slobodno vrijeme. Sve pare svijeta ne mogu kupiti tolike promjene i tolike osmijehe. Ponosna sam što ste put odrastanja odabrali srcem. I moje je srce s vama stalno puno." 
(koordinatorica volontera, Svetlana Stojanović)

 

Broj volontera : 12

Početak volontiranja: 25.05.2017. 16:00

Kraj volontiranja : 25.05.2017. 18:00

Vrijeme volontiranja : 16-18

Ukupno sati: 24.00

Otvoreno za volontiranje: Aktivnost je zatvorena za vanjske volontere.