IMG_5368.JPG

Sunčan dan - ZABA u Suncu

Hrvatska volontira 2018

Udruga osoba s invaliditetom SUNCE

Makarska

Tanja Visković

021616660

sunceudruga@gmail.coom

Marka Marulića 5, 21300 Makarska

Sunčan dan - ZABA u Suncu počeo je okupljanjem volontera u poslijepodnevnim satima 25. svibnja u prostorijama Udruge "Sunce" u Makarskoj. Odmah se dio ekipe "zabica" opredjelio za rad u glini i, zajedno s našim članovima, pripremio veliku količinu suvenira od keramike za prodajne štandove ovog ljeta.

Drugom dijelu ZABA ekipe nije se dalo sjediti u zatvorenom, nakon sjedilačkog rada u poslovnici u Makarskoj, i radije su se prihvatili alatki za prekopati neveliki sunčev vrt:) Pokazalo se da su žene jednako efikasne u ovim radovima i, uz pomoć Hrvoja i malog Bartula, uspješno prekopali i posadili nove mediteranske biljke da uljepšaju okoliš "Sunca". 

Na kraju: zajednička fotografija i obećanje: "Zovite nas ponovno!" uz komentar kako su obje aktivnosti djelovale terapeutskina naše korporativne volontere. Naši članovi su jedako uživali u zajedničkim aktivnostima, Ivo je po prvi put sam posadio biljku, a Bartul vrijedno zaljevao vrt... Vjerujemo da smo akcijom Sunčan dan dobili stalnu volontersku ekipu i prijatelje Udruge "Sunce" u ekipi ZABE.

Broj volontera : 16

Početak volontiranja: 25.05.2017. 15:00

Kraj volontiranja : 25.05.2017. 19:00

Vrijeme volontiranja : 15-19

Ukupno sati: 64.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo makarske srednjoškolce da se priduže kreativnoj radionici i na taj način pomognu radnim aktivnostima njihovih školskih kolega s teškoćama u razvoju