computer-user-man-isolated-icon-office-person-human-web-vector-illustration-69357136.jpg

ZELENI DAN

Hrvatska volontira 2018

Udruga Vestigium

Zagreb

Zrinka Samac

091 3733 116

udruga.vestigium@gmail.com

Rudeška 142

Zeleni dan je događaj koji prvenstveno uključuje djecu, polaznike O.Š.Vrbani. Kako bismo usadili, već u ranom djetinjstvu, zdrave navike djeci, pokrenuli smo školski vrt u kojem jednom tjedno djeca uređuju i sade biljke. Osim što uče kroz praktični rad, druže se i rekreiraju na zraku. 

Program rada za ovaj događaj je obnoviti već posađeno bilje, oplijeviti zemlju, obrezati voćke, pokositi travu. Kada se sve pripremi za sadju, posaditi začinsko bilje i povrće (mrkvu, grah, salate i sl.). Osmislili smo i mali "šator od graha", instalaciju od žica u obliku šatora po kojima će se penjati grah te tako formirati hlad u ljeti i mjesto za druženje.

Također, budući da svi volimo i bolje radimo u lijepo uređenom okolišu, potrebno je ofarbati školske klupice i nogometne golove.

Nakon radnih akcija u vrtu O.Š. Vrbani, odlacimo na "eko plac" koji se održava u prostoru Udruge Vestigium. Tamo se mogu vidjeti i probati već sazrijeli eko proizvodi naših OPG partnera. Djeci približavamo put koji treba proći kako bismo uzgojili nešto zdravo i hranjivo.

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 26.05.2018. 12:00

Kraj volontiranja : 26.05.2018. 19:00

Vrijeme volontiranja : 12-19H

Ukupno sati: 70.00

Otvoreno za volontiranje: Dragi Volonteri, naša Udruga je ekološki kreativna organizacija koja promiče poboljšanje kvalitete življenja na zdrav i ekološki način. Često radimo različite edukacije građana kako bi ih potaknuli na zdrav život i ukazali važnost ekološkog razmišljanja. Konkretno, akcija oko koje trebamo pomoć je edukacija djece. Kroz sadnju i uzgoj povrća i začinskog bilja, djeca uče o ekologiji, o zdravim namirnicama, rekreiraju se na zraku te međusobno stvaraju koristan sadržaj. Dođite i pomognite nam usaditi zdrave navike djeci!