hrabri-tel-ljudi.png

Postani Hrabriša!

Hrvatska volontira 2018

Hrabri telefon

Zagreb

Sara Lulić

01 3793 000

saralulic@hrabritelefon.hr

Đorđićeva 26

Želite podržati rad Hrabrog telefona, a ne znate kako? Razmišljali ste o tome da pomažete drugima, ali se nikada niste uključili u naš rad? Možda baš manifestacija Hrvatska volontira može biti pr(a)va prilika za to :)

Hrabriše mogu biti individualne osobe, ali i firme. To su osobe koje aktivno rade na podizanju javne svijesti i problematici kojom se bavi Hrabri telefon, kroz promociju udruge na raznim manifestacijama ili kroz organiziranje vlastitih događanja. Ako želite otrčati utrku u ime Hrabrog telefona, organizirati događanje na poslu ili s prijateljima čiji će cilj biti podupiranje rada udruge i pomoć djeci i roditeljima ili bilo što drugo što vam padne na pamet, javite nam se i postanite Hrabriša!

Tijekom trajanja manifestacije Hrvatska volontira možeš:

  • sudjelovati u utrci
  • organizirati tombolu
  • pozvati prijatelje na gledanje filmova iz djetinjstva
  • organizirati pub kviz
  • osmisliti bilo kakvu kreativnu ideju kojom ćeš pomoći promociji rada Hrabrog telefona

 

Zašto se uključiti?

  • Zato što je važno da svako dijete dobije podršku i ima mjesto na kojem može pričati o bilo kojem problemu koji ga muči - dječja linija Hrabrog telefona jedina besplatna linija za djecu u Hrvatskoj.
  • Zato što ove godine slavimo 20. rođendan - tijekom svih ovih godina primili smo više od 200 000 poziva, a u naše programe se uključilo preko 800 volontera.
  • Zato što ti je važan svijet u kojem djeca odrastaju.

 

O Hrabrom telefonu

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 1997. godine. Iako su u svom radu prepoznatljivi po pružanju pomoći i zaštite u slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja, Hrabri telefon je mjesto za svu djecu i roditelje kojima je potrebna pomoć i podrška. Udruga trenutno provodi devet programa, a sve aktivnosti su besplatne za korisnike. Uz savjetodavne linije i elektroničko savjetovanje, u Savjetovalištu „Snaga obitelji“ pružaju usluge savjetovanja uživo, a u sklopu programa Dječje kuće Borovje organiziraju preventivne kreativne radionice za djecu te pomoć pri učenju. Hrabri telefon djeluje u području savjetovanja, edukacije i informiranja te je druga udruga po prepoznatljivosti od strane javnosti u Republici Hrvatskoj. Prema neovisnom epidemiološkom istraživanju provedenom u 2012. godini 91,3% djece u Hrvatskoj zna za Hrabri telefon, 8,2% je razmišljalo o tome da nazove Hrabri telefon, a samo 13% djece zna za neku drugu organizaciju za pomoć djeci.

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 21.05.2018. 12:00

Kraj volontiranja : 25.05.2018. 17:00

Vrijeme volontiranja : 9-20

Ukupno sati: 60.00

Otvoreno za volontiranje: Ako ti se sviđa ovakav oblik podrške Hrabrom telefonu, javi nam se i budi i ti Hrabriša!