pict1.png

Dekica za snove

Hrvatska volontira 2018

Smijesak za sve

Zagreb

Marijana Jergović

091 7223 883

smijesak.za.sve@gmail.com

Grad Zagreb

Već drugu godinu za redom, u suradnji s 14 osnovnih i srednjih škola, organizirana je volonterska akcija "Dekica za snove". Akcija je održana 21.05.2018., od 12 do 14 sati, na zelenim površinama Grada Zagreba i šire okolice, a sve s ciljem poticanja djece i mladih na čitanje i volontiranje. 

41 volonter udruge Smiješak za sve, 5 volontera iz poslovnog sektora (INA d.d. i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske) te 11 gostiju (pjevačice, glumaci i glumice) okupilo se s dobrim štivom i dobrom voljom kako bi potakli djecu i mlade na čitanje i volontiranje.

Sudjelovalo je više od 600 djece iz različitih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba i šire okolice. Djeca i mladi okupili su se s volonterima te su zajedno čitali sjedeći na dekicama u lokalnim parkovima i na drugim zelenim površinama. Na svim lokacijama čitana su razna književna djela te je promovirana kultura volontiranja, razmjena ideja i ljubav prema pisanoj riječi.

U akciji su sudjelovale sljedeće škole: OŠ Ivan Goran Kovačić (broj djece: 50); XVIII gimnazija (broj djece: 20); OŠ Borovje (broj djece: 20); OŠ Jure Kaštelana (broj djece: 21); OŠ Josipa Zorića (broj djece: 30); OŠ Mladost (broj djece: 51); OŠ Ivana Meštrovića (broj djece: 210); XV gimnazija (broj djece: 10); Škola za cestovni promet (broj djece: 15); Gornjogradska gimnazija (broj djece: 25); OŠ Sesvete (broj djece: 100); SŠ Dugo selo (broj djece: 10); OŠ Jelkovec (broj djece: 49); Muzička akademija (broj studenata: 5).

Djeca i mladi su se aktivno uključili u sve aktivnosti te su drugima čitali na glas, izvodili igrokaze, vježbali različite vježbe zagrijavanja tijela i glasa za pričanje priče, raspravljali o raznim književnim djelima, volontiranju i svojoj motivaciji za sudjelovanjem.

Akcija je pozdravljena od strane volontera, gostiju, nastavnika i učenika.

Izjava volontera...

Djeca su jako pozitivno i otvoreno reagirala na cijeli događaj kao i na najbitnije, slušanje priča. Pa se tu čulo i smijeha i pljeskanja i hihotanja, pitanja sa svih strana od svih uzrasta.
Oduševljen sam ovim iskustvim, kao i trenutkom kada podigneš pogled, a devet grupica oko 100tinjak djece sjedi i sluša naše priče, sa osmijehom na licu i znatiželjnim pogledima, čak su se i neki ohrabrili pa su odlučili čitati svojim klupskim kolegama. Predivno, ispunjujuće, postići smiješak za sve na svima njima u tom kratkom vremenu koje je proletilo ni sam nisam bio svjestan kolilo brzo. Divno iskustvo. 

Broj volontera : 57

Početak volontiranja: 21.05.2018. 12:00

Kraj volontiranja : 21.05.2018. 14:00

Vrijeme volontiranja : 12:00 - 14:00

Ukupno sati: 228.00

Otvoreno za volontiranje: