PRONI Centar za socijalno podučavanje

PRONI Centar za socijalno podučavanje, udruga

Šetalište Petra Preradovića 7 31000 Osijek

Sanja Vuković Čović

031 207 428

creative-mind.jpg Kreativna radionica i priprema za Putujuću informiraonicu za sve mlade u Vukovaru
22.05.2015. 11:00
Vukovar

Volonteri Info centra za mlade Vukovar i ove godine će se uključiti u manifestaciju Hrvatska volontira i kroz kreativan rad i informiranje mladih o Nacionalnom programu za mlade doprinijeti ne samo lokalnoj zajednici nego i nacionalnoj.

 

Logo Istraživanje o volonterstvu
19.05.2015. 10:00
Vukovar

Istraživanje na području grada Vukovara.

1.jpg Uređenje dvorišta vrtića Vukovar II
16.05.2016. 10:00
Vukovar

Volonterska akcija u kojoj će roditelji i osoblje vrtića oslikavati objekt, izrađivati i porpavljati igrala za djecu te uređivati dvorište vrtića ima za cilj doprinijeti kvaliteti života djece za vrijeme boravka u vrtiću.

Planirani sadržaji rada volonterske akcije:

-Oslikat ćemo jedan puni zid objekta koji gleda na dvorište ili ulicu slikama; vrapčića, ježića i ribica (imena vrtićkih grupa) koje će imati trajnu vrijednost za našu djecu, jer jednoga dana kada odrastu i prođu ulicom gledajući u taj zid reći će "I ja sam jednom bio/a vrapčić, ježić, ribica“ (veličina zida 2,5m2X2m2),

-Od starih paleta (5 komada paleta)  koje ćemo također pribaviti uz pomoć roditelja, napravit ćemo 4 male klupe koje ćemo obojiti u različite boje, tako da djeca imaju ugodno mjesto za odmor i druge aktivnosti (poštovanje potreba djeteta za osamom i odmorom u prirodnom okruženju, vršnjačku suradnju, zajedničke aktivnosti i drugo)

-Posadit cemo i urediti cvjetni vrt u dvorištu vrtića na postojećoj zemljnoj podlozi koja je prazna sa jednim ukrasnim drvetom.

- Izradit ćemo drvenu ljuljačku za sa dvije ljulje za djecu koju ćemo postaviti u dvorište vrtića.

DSC06304.JPG Oslikavanje dječijeg igrališta Borovo Naselje
16.05.2016. 10:00
Vukovar

Cilj ove aktivnosti je uljepšati i urediti prostor koji djeca svakodnevno koriste. Ideja je ukrasiti vanjske zidiće igrališta likovima iz crtanih i animiranih filmova te dodatno potaknuti dječiju kreativnost i maštovitost.

Ova aktivnost provodi se u suradnji sa Vijećem za prevenciju grada Vukovara.
 

infoCentarLogo.png Veliki volonteri za male volontere
22.05.2017. 08:00
Vukovar

PRONI Centar kroz program Info centar za mlade Vukovar u suradnji sa Osnovnom školom Mitrnica provodi volontersku akciju pod nazivom "Veliki" volonteri za "Male" volontere.

Naše aktivnosti :

1.Čišćenje okoliša:           

a) unutar škole – školsko dvorište

b) izvan ograde škole

2. Čišćenje fasada i ograde oko škole: Uklanjanje  grafita, natpisa, ispravljanje i popravljanje ograde

3. Bojanje ograde oko škole:

a) metalni dio

b) betonski dio ograde

4. Izrada aplikacija za ogradu : na satu likovne kulture i oslikavanje donjeg dijela ograde

 U AKCIJI  VOLONTIRANJA ĆE SUDJELOVATI :

- volonteri Info centar za mlade Vukovar

- učenici OŠ Mitnica

- učitelji i stručni suradnici OŠ Mitnica

- nenastavno osoblje OŠ Mitnica

- roditelji

- udruge s podreučja grada Vukovara koje se odazovu na poziv

Volonterski Kutak za učenike
22.05.2017. 08:00
Vinkovci

PRONI Centar kroz program Volonterski centar Vukovar Vukovar u suradnji sa Tehničkom školom Ruđera Boškovića Vinkovci provodi volontersku akciju pod nazivom Kutak za učenike.

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, koji se obrazuju za zanimanje arhitektonskog i građevinskog tehničara (15), će od 16.-27.svibnja urediti i oslikati prostore hodnika na prvom katu naše Škole. Ukupno će kroz četiri dana (16 sati)urediti  i oslikati zidne i drvene plohe u hodniku te na taj način uljepšati prostor u kojem borave.

Učenici Škole, koji se obrazuju za zanimanja elektrotehničar i računalni tehničar u strojarstvu (10-ak učenika), će u suradnji s profesorima i školskim domarom izrađivati namještaj od paleta za „kutak za učenike“. Ukupno će kroz 4 dana (16 sati) izraditi namještaj za „kutak“.

Cilj projekta je uljepšati prostore Škole i prilagoditi ih našim željama i potrebama kroz zajedničku volontersku akciju učenika i profesora.

Volonterski Uređenje dječjeg igrališta u Iloku
27.05.2017. 10:00
Ilok

Savjet mladih Grada Iloka u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje kroz program Volonterski centar Vukovar organizira volontersku akciju koja će se održati 27. svibnja 2017. godine u Iloku. U volonterskoj će akciji sudjelovati 15 volontera s područja grada Iloka te će u njoj dodatno uređivati novoizgrađeno dječje igralište na adresi Stjepana Radića 36 u Iloku (stavljanje podnih obloga i uređenje okoliša).

 

large_img_138241.jpg Hod za obrazovanje djece
19.05.2018. 09:00
Glina

Volonterska akcija „Hod za obrazovanje djece“ provest će se kao humanitarni događaj učenika i nastavnika Srednje škole Glina u sklopu projekta „Školontiranje“ PRONI Centra za socijalno podučavanje. Događaj je potaknut UNICEF-ovom inicijativom "Škole za Afriku" koja se već trinaest godina uspješno proteže kroz mnoge države svijeta i pruža pomoć najugroženijim prostorima tropskoga kontinenta.

Cilj volonterske akcije je pružiti djeci  priliku za obrazovanje kroz prikupljanje sredstava kako bismo osigurali mladim nadama da sjednu u školske klupe kao što smo i svi mi. Dio prikupljenih sredstava namijenit ćemo i djeci s područja grada Gline slabijeg imovinskog statusa kako bi mogli sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima u vidu terenske nastave i stručnih posjeta.
U volonterskoj akciji sudjelovat će volonteri Školskog volonterskog kluba  Srednje škole Glina Manus Aperta, učenici i nastavnici Srednje škole Glina, građani te roditelji učenika Osnovne škole Glina i Srednje škole Glina.

U samom hodu i aktivnostima pridružit će  nam se: Dječji vrtić Bubamara Glina, Osnovna škola Glina, Crveni križ Glina, DVD Glina i Planinarsko društvo Pogledić. O našim će aktivnostima izvijestiti Radio Televizija Banovina i Petrinjski radio, a očekuje se i dolazak predstojnice Ureda UNICEF-a Valentine Otmačić. 

Pored pružanja prilike djeci za obrazovanje, ciljevi su također tjelesna aktivnost, zabava i kvalitetno druženje svih generacija, što znači da je poželjno da pozovete svoje roditelje, djecu, bake, djedove, rodbinu i prijatelje da nam se pridruže i na zabavan i opuštajući način pripomognu onima najpotrebitijima.

Školonteri Nove boje naše škole
23.05.2018. 12:00
Sisak

Nositelj volonterske akcije „Nove boje naše škole“ je Školski volonterski klub „Iskra“ Osnovne škole „Braća Bobetko“ Sisak. Cilj volonterske akcije je uređenje ulaza u školu i pročelja škole koji su trenutno neugledni i dotrajali, kako bi učenicima, roditeljima i radnicima škole i sam ulazak u školu bio vedar i ugodan. Akcija se provodi u okviru projekta „Školontiranje“  čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Školonteri Zelena čistka
24.05.2018. 08:00
Vukovar

Ekološka i volonterska akcija „Zelena čistka“ provest će se u četvrtak, 24.5.2018. od 8 do 13 sati u okolišu blizu Osnovne škole Nikole Andrića Vukovar (stepenice koje vode od škole do rijeke Vuke u središtu grada i područje oko njih).
Cilj akcije je razvijanje svijesti o važnosti čuvanja i uređenja okoliša, ljubavi prema prirodi i brige za naš zajednički dom, planetu Zemlju.
Akciju  provodi  Volonterski klub OŠ Nikole Andrića  u okviru projekta "Školontiranje"  PRONI Centra. Na akciji će sudjelovati učenici - članovi Volonterskog kluba, roditelji, djelatnici škole te predstavnicima lokalnih udruga i institucija.

pp.png Bojanje školskih ormarić
25.05.2018. 16:00
Petrinja

 Volontersku akciju provodi OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, Volonterski klub Tadija, u okviru projekta "Školontiranje" PRONI Centar za socijalno podučavanje. Akciju provode članovi Volonterskog kluba u suradnji sa zainteresiranim učenicima, roditeljima i učiteljima.

Cilj volonterske akcije je bojanje školskih ormarića čime se osvježiti i urediti školski unutarnji prostor; škola će postati toplija i učenici će se u njoj ugodnije osjećati.

Muzej Volonterstvo i vučedolska kultura
30.05.2019. 09:00
Vukovar

PRONI Centar za socijalno podučavanje kroz program Volonterskog centra Vukovar, a u suradnji sa školskim volonterskim klubom Osnovne škole Nikole Andrića Vukovar te studentima sa Sveučilištima iz Indiane, SAD, provest će volontersku akciju na lokalitetu Muzeja vučedolske kulture u Vukovaru. U samoj akciji uređivat će se prostor oko muzeja - sadnja ukrasnog bilja, čišćenje prostora i vanjskih površina muzeja, a potom će se, kroz kreativnu radionicu u kojima će se izrađivati drevni predmeti - suveniri, sudionici upoznati s vučedolskom kulturom.  

vrtic.jpg Zasadi drvo, neka ti je prvo
23.09.2020. 10:00
Vukovar

PRONI Centar u suradnji sa dječjim vrtićem Vukovar 1 planira provesti volonterske akcije u dva područna objekta u svrhu kako bi prostor dječjeg vrtića učinili ljepšim i ugodnijim boravak. Ujedno bi time bio stvoren poticaj za istraživanje i učenje novih spoznaja o biljnom svijetu.

oš Bojanje ograde u školskom dvorištu
23.09.2020. 12:30
Vukovar

PRONI Centar u suradnji sa OŠ Mitnica planira u sklopu volonterske akcije obojati ograde u školskom dvorištu. Na ovaj način učenici će razvijati duh zajedništva i pozitivan stav prema volonterskom radu te će doprinijeti estetskom uređenju školskog dvorišta. Škola će cijeli tjedan obilježiti Tjedan volontiranja te bi u skladu s tim svaki razred (od 6. do 8. zajedno sa svojim razrednicima) po jedan školski sat uređivao ogradu.

slika Šarena volonterska akcija
24.09.2020. 16:40
Vukovar

PRONI Centar u suradnji sa OŠ Nikole Andrić u sklopu volonterske akcije će pružiti potporu školskoj zadruzi u bojanju kutija i ukrasne ograde koje će imati višenamjensku uporabu. Učenici će koristiti kutije prilikom sadnje ukrasnog bilja u lončanice, za odlaganje predmeta koje izrađuju učenici, pri organiziranju priredbe i sl.

Hrvstaka Senzorne ploče za male i velike Leptiriće
01.10.2021. 11:00
Vukovar

PRONI Centar u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići planira provesti volontersku akciju u prostoru pomenute Udruge. Izrađivat će se senzorne ploče koje će biti postavljene na ulazu u udrugu te će djecu poticati na istraživanje i interakciju, razvoj fine motorike, učenje uzrok - posljedica, vizualne podražaje kroz razne boje i oblike te puno taktilne stimulacije. Senzorne ploče doprinose senzomotoričkom razvoju kod svakog djeteta, a posebice kod djeteta s teškoćama u razvoju.