Udruga osoba s invaliditetom SUNCE

Udruga osoba s invaliditetom SUNCE, udruga

Kralja Petra Krešimira IV br 9

Ramona Tarćuki

021616660

_MG_6949.JPG Provedimo dan zajedno!
18.05.2015. 09:30
Makarska

U suradnji s Udrugom "Lanterna" provest ćemo volontersku akciju Provedimo dan zajedno! u koju ćemo uključiti mlade volontere srednjoškolske dobi. Aktivnost će se odvijati u jutarnjim satima u Područnom odjeljenju COO Juraj Bonači u Makarskoj. Mladi volonteri će sa štićenicima provesti vrijeme u zajedničkom druženju i šetnji. Želja nam je potaknuti mlade ljude da prepoznaju vrijednosti volonterskog rada i potrebe zajednice.

8d059e03-f7e4-4212-b72b-9c6fd38b7fd2.jpg Sunčan dan - volonterska akcija uređenja okoliša udruge Sunce
19.05.2016. 14:00
Makarska

U volontersku akciju Sunčev dan - volonterska akcija uređenja okoliša udruge Sunce, koju planiramo provesti u sklopu ovogodišnje manifestacije "Hrvatska Volontira" uključit ćemo volontere iz poslovnog sektora. Ove godine smo na volonterske aktivnosti pozvali djelatnike tvrtke Apfel d.o.o. iz Makarske.

Uređivat ćemo okoliš ispred ureda udruge: obojat ćemo sjenicu, stol i klupe koje koriste naši članovi. Urediti će se zelene površine oko udruge, pokositi trava, pokupiti smeće, posaditi ukrasno bilje. Uredit će se i prostorije udruge, napraviti će se generalno čišćenje prostora te odnijeti rezervna ortopedska oprema i namještaj koji nije više u upotrebi odvesti na otpad.

U ovu akciju uključit ćemo i naše članove, mlade osobe s invaliditetom što je prilika za druženje i upoznavanje čime se doprinosi uključivanju osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice.

 

IMG_5368.JPG Sunčan dan - ZABA u Suncu
25.05.2017. 15:00
Makarska

Sunčani dan je akcija korporativnog volontiranja u Udruzi osoba s invaliditetom "Sunce": ove godine dolaze nam volonteri iz poslovnice Zagrebačke banke u Makarskoj. Zajedno ćemo pripremiti keramičke suvenire za štand "Sunca" na makarskoj Fijeri Sv. Petra: volonterke iz Zabine poslovnice već su pojedinačno sudjelovale na kreativnim radionicama "Sunca", a sada će zajedno pomoći da pripremimo što više suvenira za naš prodajni štand. Na štandu rade naši članovi - djevojke s teškoćama u razvoju iz srednje škole i vano nam je pripremiti što više suveniira za prodaju!

Također ćemo zajedno urediti okoliš Udruge: zacementirati prilaz, posaditi cvijeće...

Sportsko Sportsko srce sa Suncem
25.05.2018. 17:00
Makarska

Volonterska akcija "Sportsko srce sa Suncem" provesti će se 25.05.2018. (petak), na košarkaškom i tenis terenu Gradskog sportskog centra Makarska, od 17.00-20.00 sati.Ova volonterska aktivnost će se provesti u suradnji s volonterima iz Plivačkog kluba Galeb, Košarkaškog kluba Amfora i mladom tenisačicom Ani Mijačika.

Cilj ove akcije je pružiti priliku djeci i mladima s teškoćama u ravoju da se okušaju u raznim sportovima kao što su košarka, tenis, badminton i raznim poligonima za najmlađe. Također nam je želja potaknuti djecu i mlade s teškoćama u razvoju na bavljenje sportom kao odličnim primjerom provođenja slobodnog vremena. U aktivnosti ćemo uključiti i djecu iz Makarskih osnovnih škola kao volontere u igri i sportu s našom djecom kao poticaj i primjer integracije djece i mladih s teškoćama u razvoju u zajednici.

 

IMG_4568.JPG SUNČAN DAN - Nakon kiše dolazi Sunce
22.05.2019. 16:00
Makarska

"Sunčan dan - nakon kiše dolazi Sunce" je volonterska akcija koju ćemo  provesti s volonterima makarske tvrtke Kingtrade d.o.o. i korisnicima udruge s intelektualnim poteškoćama. Zajedno ćemo urediti i očistiti prostorije naše udruge na adresi Marka Marulića 5, u Makarsko i to u razdoblju od 22. do 25. svibnja. Zbog  lošeg stanja krova, nakon obilnih kiša nastala je velika šteta.  Krov se sanira i slijedeći korak je čišćenje i uređenje ovih prostorija i prostora ispred ureda. Uz pomoć volontera  tvrtke Kingtrade d.o.o. napravit ćemo to u kraćem roku,kako bi ubrzali povratak u naše prostorije  u kojima se osim ureda održavaju logopedske,  fizikalne i  radne terapije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Veselimo se druženju i akciji koju ćemo provesti jednog od sunčanih dana između 22. i 25. svibnja kojom ćemo doprinijeti nama i našim korisnicima udruge.

IMG-20200915-WA0003.jpg Sportski kamp "Sretni i spretni"
26.09.2020. 09:00
Makarska

Udruga osoba s invaliditetom "Sunce" u sklopu projekta Sportski InPuls od 25.9 do 27.09.2020. organizira sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju. U kampu će  se djeca imati priliku okušati u plivanju, biciklizmu, košarci, atletici i sportskom penjanju. Uz vođenje i nadzor stručnih trenera u ovom kampu sudjeluju i brojni voloteri koji će pomagati djeci u savladavanju novih vještina. S obzirom na zahtjevnost uključivanja djece s teškoćama u sportske aktivnosti potrebno je uključivanje volontera kako bi im omogućili da se okušaju u svim ponuđenim sportovima.

Uz poticaj u savladavanju sporskih izazova, volonteri će im se pridružiti i u večernjrm dijelu ove manifestacije predviđene za druženje i zabavu uz glazbu.