Autonomni centar ACT Čakovec

Autonomni centar ACT Čakovec, udruga

Dr Ivana Novaka 38 Čakovec

Margareta Mihalic

040390047

zvoncic.jpg Kako su se igrali nekad, kako se igramo sad
20.05.2015. 10:00
Nedelišće

Volonterski ured Međimurja u suradnji s Klubom za starije u Nedelišću ogranizira volontersku akciju tijekom koje će članovi Kluba za starije posjetiti Dječju vrtić "Zvončić" Nedelišće i predstaviti im stare igre koje su igrali u svom djetinjstvu i igračke koje su nekad koristili. Akcijom ćemo podržati međugeneracijsko volontiranje i volontiranje građana starije životne dobi, kao i prijenos znanja i tradicije starijih generacija mlađoj.

volontirajanje Inkluzivno volontiranje - uključivanje OSI u život zajednice
17.05.2016. 10:00
Prelog

Povodom Hrvatska volontira okupljene su osobe s invaliditetom iz Međimurske i Varaždinske županije koje su sudjelovale u projektu "Volontiranje - prilika za nova kompetencije". Tijekom projekta osobe s invalidietom osnažile su se za participiranje i kreiranje sadržaja za razvoj lokalne zajednice. Stoga je ovo idealan događaj gdje će osobe s invaliditeom imat prilike pokazati i manifestirati vlastite mogućnosti.  Osobe s invalidietom uključene su same aktivnosti, samostalnu izvedbu radionica i organizaciju cijelog događaja. 

 

1. Origami radionica za starije osobe u Prelogu 

Izvoditelji radionice su osobe s invalidietom 

2. Radionica "Prilagođeno rastezanje i razgibavanje" 

Izvoditeljica radionice je osoba s invalidietom 

3. Fotografiranje i pisanje priča "Moja životna priča" 

Izvoditeljice radionice su osobe s invalidietom. 

 

P1110141.JPG Učim volontirati- uređenje školskog sportskog igrališta
22.05.2017. 10:37
Čakovec

ACT Grupa u suradnji s Udrugom SFERA i Osnovnom školom Kuršanec organizirati volontersku akciju uređenje školskog igrališta. 30-ak učenika OŠ Kuršanec će obojati linije za igru školica ispred škole te popraviti stazu za skok u dalj.

Aktivnost će se održati u prostorima OŠ Kuršanec.

7.JPG Međugeneracijsko gameboardanje
22.05.2017. 15:30
Čakovec

ACT Grupa (Volonterski ured Međimurja) u suradnji s Centrom za mlade Čakovec (CeZaM) organizira druženje mladih i starijih kroz igranje društvenih igara: gameboardanje.

5-7 volontera će provesti popodne družeći se sa štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak igrajući se dobre, stare i provjerene društvene igre: Čovječe ne ljuti se, Mlin, Domino...

gameboardanje-768x491.jpg Međugeneracijsko Gameboardanje & Pub kviz
24.05.2018. 15:30
Čakovec

Volonterski ured Međimurja i Centra za mlade (CeZam) organiziraju već tradicionalno Međugeneracijsko Gameboradnje te će ovog puta začiniti druženje i jednim zanimljivim Pub kvizom.

Za to tražimo volontere koji će provesti par sati družeći se s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak u Čakovcu, dopuniti znanje seniora u pub kvizu i igrati se dobre, stare i provjerene društvene igre: Čovječe ne ljuti se, Mlin, Domino, a možda i neku koja vas iznenadi!