Inkluzivna kuća Zvono

Inkluzivna kuća Zvono, udruga

Andrije Hebranga 12 Belišće

Nada Velte

031 629 911

DSCN7807.JPG Festival alternativnih oblika rehabilitacije " Zvoni zvono "
21.05.2015. 08:00
Belišće

Cilj manifestacije je promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja, razvoj alternativnih oblika rehabilitacije kroz inkluzivne i suradničke metode. Na festivalu će se održati 20-ak radionica za sudionike iz različitih kreativnih područja (pr. dramska, glazbe, trka sa zadacima, izviđači, vatrogasci, slikari i dr.) a planira se sudjelovanje oko 250 djece i mladih.

P5213560.JPG Festival ZVONI ZVONO
19.05.2016. 08:00
Belišće

Festival alternativnih oblika rehabilitacije Zvoni Zvono udruga Zvono organizira već osmu godinu. 

Na Festivalu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola te djeca iz vrtića na podrujčju Osječko - baranjske županije. Cilj festivala je promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja te razvoj alternativnih oblika rehabilitacije kroz inkluzivne i suradničke metode. Festival organizira Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono, Belišće uz veliku podršku loklane zajednice i velikog broja volontera. Volonteri sudjeluju u provedi radionica, vode radionice samostalno ili su podrška u vođenju radionica. Volonteri se uključuju i u proces organizacije manifestacije, pomažu kod pripreme prostora, brige oko sudionika te pomažu oko završnih aktivnosti nakon Festivala. 

Festival je usmjeren razvoju tolerancije, uvažavanja različitosti, ali i razvoju kreativnosti i inovativnosti kod djece i mladih. Tijekom Festivala promovira se volonterizam te inkluzivne volonterske aktivnosti Lokalnog volonterskog centra Zvono. 

P5213638.JPG Uređenje dječjih igrališta
17.05.2016. 09:00
Belišće

Volonteri Lokalnog volonterskog centra i Vatrogasne zajednice grada Belišća ove godine će tijekom manifestacije Hrvatska volontira raditi na uređenju dva dječja igrališta u Belišću. Volonteri će zajedno s članovima udruge Zvono popraviti klupe i obnoviti sprave na dva dječja igrališta u gradu Belišću. Volonteri redovito sudjeluju u aktivnostima za dobrobit lokalne zajednice, a ovo je prilika da se veći broj građana uključi u volontersku akciju te da najmlađim članovima zajednice igru učine ljepšom i zanimljivijom.

DSC_0749.JPG Zeleni inkubator
22.05.2017. 09:00
Belišće

Volonterska akcija "Zeleni inkubator" inkluzivna je volonterska akcija koja okuplja volontere različitih dobi, sposobnosti, znanja, vještina i iskustva. Ovom akcijom uljepšat će se dijelovi grada Belišća i Valpova te prigradskih naselja zajedničkim snagama volontera školskih volonterskih klubova, volontera Lokalnog volonterskog centra i volontera uključenih u program inkluzivnog volontiranja, ali i volonteri iz poslovnog sektora.

Tako ćemo kroz period između 22. svibnja i 27. svibnja 2017. čistiti okoliš, saditi drveće i cvijeće oko osnovnih škola u Belišću, Valpovu i Ladimirevcima te okoliš oko prstorija udruge Zvono.  Cilj je ove volonterske akcije na nekoliko lokacija uljepšati okoliš zajedničkim radom, trudom te razmjenom znanja i vještina. Volonteri različite dobi, interesa, znanja i vještina surađivat će na zajedničkoj aktivnosti, a uz podršku njihovih nastavnica, koordinatorica, asistenata i drugih odraslih osoba koje su u svakodnevnom kontaktu s njima. 

Cilj je i poticati i promovirati inkluzivno volontiranje te korporativno volontiranje kao dva oblika volontiranja koja su nedovoljno razvijena u lokalnoj zajednici, a volonteri svojim angažmanom mogu uvelike pridonijeti razvoju lokalne zajednice. Volonterskim akcijama za dobrobit lokalne zajednice potičemo i druge na uključivanje u volonterske aktivnosti, a osim već iskusnih volontera na sudjelovanje u akciji bit će pozvani i svi građani koji žele doprinijeti svojoj zajednici na zanimljiv način.

Volonteri će tijekom tjedna između 22. svibnja i 27. svibnja raditi na uljepšavanju navedenih lokacija, zajedničkim snagama i uz podršku lokalne zajednice. 

WhatsApp Pomoć u učenju
29.09.2021. 08:00
Belišće

Lokalni volonterski centar Zvono i ove školske godine nastavlja s besplatnom pomoći u učenju za učenike osnovnih škola. Pomoć u učenju pokazala se izuzetno važnom u razdoblju pandemije, za vrijeme online nastave. Tijekom manifestacije Hrvatska volontira svi zainteresirani volonteri mogu nam pomoći i uključiti se u rad s učenicima, pisati zadaće, pripremati se za provjere znanja, učiti i ponavljati gradivo.

Volonteri će s korisnicima aktivnosti Pomoć u učenju odraditi instrukcije iz različitih predmeta ovisno o potrebama učenika. Svaki volonter imat će svog učenika s kojom će raditi ovisno o individualnim potrebama za određenim predmetom. Ukupno će se odraditi 20 volonterskih sati.

Pomoć u učenju provodi se u sklopu programa Zvono inclusive koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.