Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu , udruga

Kordunska 1 Zagreb

Danijel Labaš

0989516682

mZOS-DM.jpg Medijski dan Djece medija
19.05.2016. 14:00
Zagreb

Članovi Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) će u sklopu projekta "Djeca medija za medijski pismenu Hrvatsku" uz potporu MZOS-a 19. svibnja 2016. održati medijski dan u OŠ braće Seljan u Karlovcu. Predavači na projektu održat će pet interaktivnih predavanja za učenike i Vijeće roditelja škole. Teme predavanja su: "Sigurnost na internetu", "Cyberbullying – nasilje putem novih medija", "Medijski prikaz ljepote", "Utjecaj videoigara na djecu i mlade "te "Obitelj i izazovi novih medija". Medijski dan obuhvatit će više od 200 sudionika ove škole, a popratit će ga i novinarka Hrvatkoga radija Višnja Biti. Ovo je dosad sedmi od devet predviđenih medijskih dana u okviru projekta koji uključuju osnovne škole s područja cijele Hrvatske.

Cilj DKMK-ova projekta "Djeca medija za medijski pismenu Hrvatsku" razvoj je osviještenih korisnika koji prepoznaju važnost i ulogu medija u društvu, obrazovanju i svojem svakodnevnom životu, ali koji ujedno znaju sigurno i odgovorno koristiti medije, te zaštititi sebe i svoje bližnje od potencijalnih prijetnji u medijima. Nadalje, ti kritički osviješteni korisnici će dijeljenjem stečenih znanja biti i multiplikatori znanja čime će osnažiti svoju lokalnu zajednicu i poticati pozitivan razvoj djece i mladih.

Osim interaktivnih predavanja i radionica, DKMK je učenicima pripremio i edukativne brošure o medijima i njihovu utjecaju na djecu i mlade. Brošure su namijenjene učenicima u osnovnoj školi u dobi od 10 do 14 godina. Svi su sadržaji edukativnog karaktera, prikazani na djeci zanimljiv način i prilagođeni dječjoj dobi. Ukazuju na pozitivne strane masovnih medija (osobito njihovu ulogu u odgoju i obrazovanju), ali i upozoravaju na sve one negativne strane, poput oglašavanja, elektroničkog nasilja, senzacionalizma, stereotipa, neprimjerenog izvještavanja i lažnog prikaza ljepote.   

dkmk.jpg Individualne konzultacije o medijima za osobe starije životne dobi
11.05.2022. 10:00
Zagreb

Volonteri Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu će u razdoblju od 11. do 13. svibnja 2022. godine u prostorijama Udruge (Dragutina Golika 28, 10 000 Zagreb) održavati individualne konzultacije za osobe starije životne dobi o svim pitanjima koja naše starije sugrađane muče vezano za medije i korištenje novim tehnologijama.