Volonterski centar Istra

Volonterski centar Istra, udruga

Gajeva 3

Elvis Fekete

099 211 07 54

IMG_7333.JPG Bojama u Bujama - Buie con i colori
22.05.2015. 10:00
Buje (Buie)

Bojama u Bujama - Buie con i colori volonterska je akcija izrade, oslikavanja i postavljanja u prostor klupica za odmor.

Volonterska akcija je u potpunosti osmišljena od učenika srednjih škola Vladimir Gortan, Gospodarske škole i Talijanske srednje škole Leonardno da Vinci iz Buja kroz radionice u projektu "Razvoj volonterstva u Istri - Umag i Buje povezani volontiranjem" kojega Volonterski centar Istra provodi u partnerstvu s Gradovima Buje i Umag i Pučkim otvorenim učilištem Buje.

Cilje je akcije osmisliti, izraditi, oslikati i postaviti klupice za odmor na području grada Buje i u akciju uključiti građane i javna poduzeća, posebno komunalno poduzeće Civitas Bulearum kako bi se zadovoljili svi sigurnosni kriteriji.

Akcija je usmjerena na poticanje učenika i građana na volontiranje, promicanje volonterstva i aktivnog sudjelovanja u društvu, a očekivani rezlutati, postavljene klupice građanima i turistima će uljepšati boravak u Bujama.

IMG_7094.JPG Okrugli stol “Volontiranje- (Ne)iskorišteni potencijal za razvoj zajednice” i volonterska akcija
21.05.2015. 14:00
Pula (Pola)

 U organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Grada Pule, Istarske županije i Volonterskog centra Istra dana 21.05. s početkom  u 14:00 u Vijećnici Grada Pule održati će se Okrugli stol                                           s temom "Volontiranje - (Ne)iskorišteni potencijal za razvoj zajednice" .

Cilj okruglog stola je donijeti zaključke za unapređenje procesa valoriziranja volonterstva u zajednici, učinkovitije upravljanje volonterima i ravnomjerni razvoj volonterstva na području cijele Istarske županije. 

(Više o programu okruglog stola i temama možete pratiti na web stranicama organizatora i kroz medije)

Volonterska akcija_ koja je drugi dio programa odnosi se na volontiranje sudionika okruglog stola s ciljem promocije volonterstva u zajednici i održati će se u prostoru Crvenog križa Pula gdje će sudionici okruglog stola pomoći u poslovima u skladištu i uredskim poslovima kod pripreme donacija za građane.

20160520_112720.jpg Otvaramo mogućnosti!
20.05.2016. 09:00
Poreč (Parenzo)

U petak, 20. svibnja 2016., Društvo invalida Poreč, u suradnji s Volonterskim centrom Istra, ugostit će učenice i učenike Srednje škole Mate Balote koji u Danima otvorenih vrata posjećuju različite organizacije u svojoj lokalnoj zajednici. Kroz radionicu i druženje s volonterima i korisnicima, mladima ćemo ponuditi (dodatne) informacije i senzibilizirati ih za teme volontiranja i prava osoba s invaliditetom, a zainteresirani će moći više čuti o mogućnostima volontiranja u Društvu invalida Poreč i na drugim volonterskim mjestima iz baze Volonterskog centra Istra.

Otvaramo mogućnosti! - mladima mogućnosti za volontiranje i aktivni doprinos boljem društvu, osobama s invaliditetom više mogućnosti za jednakopravno sudjelovanje u svakodnevnom životu zajednice uz podršku volontera, a i jednima i drugima otvaramo mogućnosti za upoznavanje bogatstva različitosti, osobni razvoj i veselije življenje :)

IMG_8428.JPG Volontiranje mladih: zašto i kako?
22.05.2017. 12:00
Pula (Pola)

Volonterski centar Istra i udruga ZUM - Info-centar za mlade održat će ukupno tri radionice s mladima u Gimnaziji i u Ekonomskoj školi u Puli. Srednjoškolci će kroz radionice promišljati volontiranje kao aktivnost koja doprinosi zajednici i istovremeno pozitivno utječe na osobni razvoj i jačanje specifičnih vještina samih volontera. Uz mogućnosti lokalnog volontiranja, predstavit će se i program Europske volonterske službe.

sportski Sportski dan za Udrugu Institut Pula
26.05.2018. 13:00
Pula (Pola)

Sportski dan za Udrugu Institut Pula održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. godine, od 15 do 19 sati, na prostoru pored skate parka u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli (adresa Gajeva 3).

Ovaj događaj organiziraju vrijedni volonteri i volonterke Kluba mladih volontera/ki Pula, kojeg vode Volonterski centar Istra te Udruga ZUM.

Cilj samog događaja jest promocija zdravog i aktivnog načina života te sprječavanje rizičnih oblika ponašanja, na način da će se tijekom četiri sada događaja predstaviti šest različitih treninga, odnosno rekreacija, u koje će se moći uključiti, i na licu mjesta isprobati, svi prisutni građani i građanke. Također, na info-štandu će se predstaviti rad Udruge Institut Pula, pri čemu će predstavnici Udruge dijeliti informativne i promotivne letke i brošure, informirati građane i građanke te odgovarati na moguća pitanja.

Ovim putem pozivamo sve gospodarstvenike koji prepoznaju važnost ovog događaja da nam se obrate te podrže ovaj događaj, u obliku donacija ili sponzorstva.

Također, pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da se pridruže i uključe 26. svibnja te učine nešto dobro za sebe - vježbajući na događaju, te svoju zajednicu - podržavajući rad jedne vrijedne i važne udruge.

Ako se želite volonterski uključiti u ovaj događaj - pročitajte poziv volonterima u detaljima događaja.

Za više informacija o programu događaja, samom događaju te udrugama koji ga organiziraju, posjetite:

Web stranice:
Volonterskog centra Istra
Udruge ZUM
Udruge Institut Pula


Facebook stranice:
Volonterskog centra Istra

Udruge ZUM
Udruge Institut Pula

Sportski Sportski turnir u Domu za starije Alfredo Štiglić Pula
24.05.2019. 09:30
Pula (Pola)

Klub volontera Gimnazije Pula, uz podršku Volonterskog centra Istra, organizira volontersku akciju u Domu za starije Alfredo Štiglić Pula.

U aktivnost će se uključiti volonteri volonterke iz Kluba volontera Gimnazije Pula te iz Kluba mladih volontera kojeg vode Volonterski centar Istra i udruga ZUM.

Volonteri/ke će sudjelovati na sportsko-rekreativnom turninu s korisnicima/cama Doma za starije Alfredo Štiglić Pula u nekoliko disciplina i na taj način upoznati korisnike/ce, steći uvid u njihovu perspektivu života i aktivnosti te svojim sudjelovanjem uljepšati im svakodnevnicu.

20200928_145016.jpg Osvježavanje prostora udruga Volonterski centar Istra i ZUM
24.09.2020. 15:00
Pula (Pola)

Volonterski centar Istra i udruga ZUM u svojem prostoru održavaju različite edukativne, informativne i druge zabavne aktivnosti usmjerene građanima/kama, organizatorima volontiranja, volonterima/kama te drugim zainteresiranim grupama i pojedincima/kama. Također, prostor je glavno mjesto okupljanja članova i članica Kluba mladih volontera/ki koji na sastancima osmišljavanu volonterske aktivnosti kojima se želi doprinijeti razvoju aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih, te promociji volontiranja kao jednog od oblika iskustvenog učenja i njegovih vrijednosti. Prostor je potrebno osvježiti: bojanjem zidova i namještaja te reorganizacijom namještaja u prostoru, kako bi što bolje odgovarao provedbi planiranih aktivnosti te potrebama mladih, ali i drugih posjetitelja/ica. 

Volonterska Volonterska akcija čišćenja ovale i priobalja, uvala Kale, Šišan
02.10.2021. 11:00
Ližnjan (Lisignano)

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu projekta solidarnosti "Za održivu budućnost" te u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2021. organiziraju volontersku akciju čišćenja obale i priobalja kod uvale Kale u Šišanu, u subotu, 02. listopada 2021., od 11 do 15 sati.

279407728_409721261155436_2316321906799203767_n Humanitarna izrada rukotvorina
12.05.2022. 17:00
Pula (Pola)

Mladi iz Kluba mladih volontera/ki udruga Volonterski centar Istra i ZUM u petak, 13.5.2022., na Gradskoj će tržnici u Puli prikupljati sredstva za humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh "More ljubavi". Svaki donator/ica kao zahvalu će primiti rukotvorinu po svom izboru. Rukotvorine izrađuju mladi iz Kluba kroz nekoliko radionica u prostoru udruga još od 30.4., a izrađuju se narukvice, platnene torbe, privjesci, zidni ukrasi, podmetači za čaše... Dio rukotvorina volonterke i volonteri raznih dobi izrađuju kod kuće, a na samom štandu za donacije pridružit će se djeca iz dviju pulskih osnovnih škola sa svojim rukotvorinama.

281827864_1046833776237873_5351513554371669664_n.jpg Doniraj pa biraj (rukotvorinu)
13.05.2022. 09:00
Pula (Pola)

Učenici Osnovne škole Stoja te mladi iz Kluba mladih volontera/ki udruga Volonterski centar Istra i ZUM u petak, 13.5.2022., na Gradskoj će se tržnici u Puli od srca smiješiti prilikom prikupljanja sredstava za registriranu humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh "More ljubavi". Akcijom se prikupljaju sredstva za tjedan dana boravka na moru djece iz kontinentalne Hrvatske, koja su u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Lokalni iznajmljivači pružaju besplatan smještaj za djecu i roditelje, a sredstvima prikupljenima kroz humanitarnu akciju podmirit će se drugi troškovi (prijevoz, hrana i sl.).

Posjetitelji pulske Tržnice na štandu ove aktivnosti moći će dobiti dodatne informacije o humanitarnoj akciji, a donatori/ice kao zahvalu će primiti rukotvorinu po svom izboru. Rukotvorine (različite uporabne predmete, narukvice, platnene torbe, privjesci, zidni ukrasi, označivači knjiga, podmetači za čaše...) su izradili učenici Osnovne škole Stoja te mladi volonterke i volonteri iz Kluba kroz nekoliko radionica, a dio rukotvorina volonteri/ke raznih dobi izrađuju kod kuće.

Rastemo Obiteljski volonterski dan u Osnovnoj školi Stoja
14.05.2022. 10:00
Pula (Pola)

U okviru Obiteljskog volonterskog dana u Osnovnoj školi Stoja provest će se nekoliko volonterskih aktivnosti koje omogućuju uključivanje učenika i učenica škole te njihovih roditelja. Volonterske aktivnosti uključuju: čišćenje i uređivanje vanjskog dvorišnog prostora, prilaza i vanjskog igrališta, bojanje vanjskih zidova, oslikavanje poligona za igru i učenje u dvorištu škole te druge aktivnosti uređenja zelenih površina. Kroz aktivnosti Obiteljskog volonterskog dana, u koje će biti uključeno oko 50 obitelji, potiče se provedba aktivnosti odgoja za volontiranja i promiče se obiteljsko volontiranje. Obiteljski volonterski dan provodi se kao aktivnost projekta "Rastemo kroz volontiranje", čiji je nositelj Volonterski centar Istra, a Osnovna škola Stoja jedan od partnera. 

IMG-20210602-WA0000.jpg Učimo zajedno
11.05.2022. 14:00
Pula (Pola)

Volonterke i volonteri tijekom cijele školske godine uče s djecom koja pohađaju Osnovnu školu Centar u Puli. Dvaput tjedno se zajedno probijaju kroz školsko gradivo i istražuju zabavnije načine učenja. Tijekom manifestacije Hrvatska volontira održat će se 11 redovnih susreta podrške u učenju, s ukupno 11 volonterki/volontera i 13 učenika/ca.

Pomoć u učenju provodi se kroz dvogodišnji program lokalnog volonterskog centra, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.