Muzej suvremene umjetnosti

Muzej suvremene umjetnosti, druga javna ustanova

Avenija Dubrovnik 17 Zagreb

Nada Beroš

01 6052718 ili 01 6052719

Picture2.jpg Mobilni MSU: radionica za djecu iz Klinike za dječje bolesti Zagreb
18.05.2015. 10:00
Zagreb

U ponedjeljak, 18. 5. 2015. u 11 sati Muzej suvremene umjetnosti organizira radionicu uz Međunarodni dan muzeja: Stare slike kao nove slike. Radionica će se održati u sklopu programa Mobilni muzej, a namijenjena je djeci iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Koristit ćemo dio umjetničkog rada – veliku „zavjesu“ austrijskog umjetnika Petera Koglera, koja je nastala ove zime u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu kao dio umjetnikove samostalne izložbe. Sada ćemo i mi sudjelovati u pretvaranju tog „predmeta“ u posve novi, drugačiji rad. Služit ćemo se flomasterima u plavoj, crvenoj i žutoj boji, koje je koristio nizozmeski umjetnik Piet Mondrian. Pobojat ćemo bijela polja Koglerove „slike“ i promatrati što će se sada dogoditi. Kakva će slika sada nastati i kako će se slagati Kogler i Mondrian?

Volonter/ka će nam se pridružiti na radionici i pomoći u provedbi radionice, pripremi materijala i radu s djecom.

Dodatne informacije i prijave na: eduakcija@msu.hr (eduAkcija)

 

IMG_0904.JPG OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA: RADIONICA ROBOTIKE U MSU
18.05.2016. 14:00
Zagreb

U srijedu, 18. 5. 2015. u 14 sati Muzej suvremene umjetnosti organizira kreativnu radionicu uz Međunarodni dan muzeja: Neki od mojih omiljenih umjetnika su roboti!

Tko kaže da roboti ne mogu biti kreativni? Svakoga dana čitamo nove vijesti o kreativnosti robota i programa umjetne inteligencije. Pridružite nam se u istraživanju uzoraka, boja i pokreta uz pomoć robotike i programiranja po uzoru na kompjutersku grafiku iz stalnog postava MSU-a. Zajedno ćemo izraditi male robote, a onda ćemo uz nešto programiranja jednostavne uzorke i geometrijske oblike pretvoriti u zadivljujuće umjetničke kreacije, pritom učeći o tehnologiji, ali i tradicionalnim umjetničkim tehnikama. Ova radionica odvija se na engleskom i hrvatskom jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskoga jezika kroz umjetnost. Premda je predznanje engleskoga poželjno, ono svakako nije neophodno. 

Dob djece: 8-12 godina 

Voditelj radionice: Johnathan Roberts, umjetnik 

Volonter/ka će nam se pridružiti na radionici i pomoći u provedbi radionice, pripremi materijala i radu s djecom.

Radionica traje od 14 do 18 sati i održat će se u dva termina, 14 - 16 i 16 - 18 sati.

U Muzeju suvremene umjetnosti održavaju se i tri izložbe: Borisa Bućana Doručak u štamparijij, Dubravka Kuhte GraviTrain i Žarka Vijatovića Magle, na kojim će biti potrebna pomoć volonter/ki u samom prostoru izložbe.

Dodatne informacije i prijave na: eduakcija@msu.hr (eduAkcija)

Više o programu Pedagoškog odjela naziva "Mama, kupi mi robota!" pročitajte ovdje.

 

image2.JPG Radionica i izložba: Kinč nije kič
23.05.2017. 16:00
Zagreb

Projekt povezuje učenike dviju zagrebačkih osnovnih škola, OŠ Gornje Vrapče,

OŠ Marije Jurić Zagorke i Udrugu Ivana Perkovca iz Šenkovca. U središtu projekta je kinč - tradicijski način izrade cvijeća od krep papira kao i njegove mogućnosti u primjeni u svakodnevnom životu i okruženju. U radioničkom dijelu članice udruge podučile su učenike izradi kinča, a potom su učenici osmislili načine kako da tradicijski kinč uklope u nove, suvremene forme sjenila koje su sami kreirali.

U subotu 27. 5. 2017. od 16 sati u Školici MSU-a projekt će se nastaviti u dvosatnoj radionici pod naslovom Kinč nije kič na kojoj će članice udruge zainteresirane polaznike, djecu i odrasle, podučiti izradi kinča.

Radionica završava otvorenjem izložbe radova nastalih tijekom projekta i na radionici u MSU-u, u 18 sati, u Školici MSU-a.

U projekt su uključeni volonteri MSU-a i osnovnih škola iz Gornjeg Vrapča i Dubrave.