Udruga za razvoj civilnog društva SMART

Udruga za razvoj civilnog društva SMART, udruga

Blaza Polica 2

Marta Hauser

051 586 551

Rijeka Rijeka bez barijera
18.05.2015. 10:00
Rijeka

Akcija Rijeka bez barijera usmjerena je na podizanje svijesti građana i građanki o problemima koje vozila
parkirana na pločniku predstavljaju za određene skupine pješaka (osobe s invaliditetom, roditelji s dječjim kolicima, starije osobe). Također, dio akcije odnosit će se na podizanje svijesti o važnosti prilagođavanja različitih institucija osobama s invaliditetom i ostalima koji se ne mogu kretati stepenicama. Akcija će uključivati postavljanje informativnih letaka na nepropisno parkirana vozila te lijepljenje naljepnica na mjesta koja nemaju pristup osobama s invaliditetom. Bit će organiziran i informativan štand na riječkom Korzu, 18. i 19. svibnja od 11 do 13 sati.

Akciju zajednički provode Volonterski centar Udruge SMART te udruga PaRiter u suradnji s 1. riječkom hrvatskom gimnazijom, Srednjom talijanskom školom, Ekonomskom školom Mije Mirkovića, Učeničkim domom Podmurvice te Strojarsko - brodograđevnom školom za industrijska i obrtnička zanimanja.

baloni_1438677011.jpg Volonteri skupljaju osmijehe
19.05.2016. 10:00
Rijeka

Volonterska akcija "Volonteri skupljaju osmijehe" održava se kao najava studentskog simpozija "Vrijednost volontiranja za studente i zajednicu" kojeg organiziraju provode Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija i Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka. Akciju će provesti studenti/volonteri Fakulteta zdravstvenih studija te volonteri/ke udruga Za bolji svijet, Portić i SMART.

Posjetit ćemo nekoliko odjela Dječje bolnice Kantrida i uveseliti djecu pjevanjem, sviranjem, izvođenjem trikova, čitanjem priča i druženjem.

Akcija je podržana sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Ministarstva socijalne politike i mladih.

006.JPG Simpozij: Vrijednost volontiranja za studente i zajednicu
20.05.2016. 09:00
Rijeka

Simpozij "Vrijednost volontiranja za studente i zajednicu" provode Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija i Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka, a podržavaju ga Katedra za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

Simpozij je osmišljen na način da uključuje niz predavanja o vrijednosti volonterstva, s naglaskom na volontiranje u zdravstvenim ustanovama. Program Simpozija uključit će predavanje i prezentacije kroz koje će se sudionike upoznati s konceptom volontiranja, vrijednostima koje volontiranje nosi, ali i osnovnim zakonskim elementima poput prava, obveza volontera i organizatora volontiranja, te mogućnsoti stjecanja znanja, vještina i kompetencija kroz volontiranje.  Poseban naglasak na simpoziju bit će usmjeren na primjere dobre prakse volontiranja u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi, kako iz perspektive organizatora volontiranja tako i samih volontera.

Simpozij je podržan financijskim sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Više o simpoziju: https://www.facebook.com/simpozijovolonterstvu/timeline

18452286_10211389931997546_1542044137_o.jpg Festival udruga u okviru kampanje „Gledaj (u)druge...jer tu smo s razlogom“
25.05.2017. 12:00
Rijeka

Ove godine održava se drugi po redu Festival udruga! koji se održava u okviru kampanje „Gledaj (u)druge...jer tu smo s razlogom“ koju je 2016. pokrenulo petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu koje su prepoznale potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti te povećanjem vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice. Drugo izdanje Festivala udruga održat će se u četvrtak, 25. svibnja od 16.00 do 21.00 sat na Kontu (trgu ispred Hotela Continental). Festival udruga sastojat će se niza aktivnosti koje uključuju prezentiranje udruga na štandu, održavanje kraćih prezentacija/predavanja/radionica/rasprava, izvođenje programa/nastupa i sl. Cijelo događanje popratit će vrijedni volonteri fotografi, a zbivanja na Festivalu moguće je pratiti na https://www.facebook.com/events/129696747578472/.

Željeli bismo uključiti i druge volontere, i to u aktivnosti pripreme festivala na sam dan događanja te informiranja i usmjeravanja posjetitelja o programu festivala.

Rijeka_SMARTova Proljeće u Domu - akcija uređenja Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka
26.05.2018. 09:00
Rijeka

Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka se nalazi u nekoliko zgrada smještenih gotovo na raskrižju Vukovarske i Ulica Franje Čandeka u Rijeci. Dom je okružen predivnom okućnicom gdje borave korisnici i korisnice Doma, djeca s problemima u ponašanju. Kako bismo djeci i djelatnicama/djelatnicima Doma omogućili ljepši okoliš i ugodnije provođenje (slobodnog) vremena, osmislili smo volontersku akciju kojom ćemo pokositi i pograbljati travu na manjim parcelama oko Doma, zasaditi ukrasno bilje i cvijeće, orezati postojeće biljke, počistiti smeće i pobojati dio žičane ograde na ulazu u Dom. Neki korisnici/ce ustanove će nam se pridružiti u akciji, budući da su uključeni u aktivnosti domskog Volonterskog kluba. Na taj će način volonteri/ke moći promovirati važnost sudjelovanja u aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici, inkluzivno volontiranje korisnika Doma koji su inače primatelji volonterske pomoći te njegovati solidarnost, prihvaćanje različitosti i toleranciju. Pridružite nam se! Akcija će se održati u subotu, 26. svibnja 2018., od 9.00 do 13:00 sati. Za akciju je potrebno 10-ak volonterki i volontera, pa se prijavite čim prije, a najkasnije do 18. svibnja 2018. Prijaviti se možete putem prijavnice a budući da nam treba 10-ak volontera, budite brzi!  Što ćemo točno raditi tijekom akcije, možete pročitati u opisu volonterske pozicije Pitur/ka i opisu volonterske pozicije Vrtlar/ica. Radni materijali i osvježenja su osigurani, kao i prigodne nagrade za volontere/ke.