Društvo multiple skleroze PGŽ

Društvo multiple skleroze PGŽ, udruga

Kružna 7

Dijana Ivanišević

051 214 595

test Društvo multiple Primorsko-goranske županije daruje korisnike Socijalne samoposluge "Kruh sv. Elizabete"
12.05.2015. 09:00
Rijeka

U petak, 22. svibnja 2015. godine, u prostorijama Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije sakupljati će se hrana za korisnike Socijalne samoposluge "Kruh sv. Elizabete". To je prva faza sakupljanja hrane koja će svoju završnicu imati 27. svibnja, kada obilježavamo Svjetski dan multiple skleroze na Korzu, gdje će se u sklopu cjelodnevnog programa sakupljati hrana i donacije.

Hrana je usko povezana sa zdravljem i bolesti te ćemo tom prilikom u udruzi ugostiti stručnjaka koji će održati predavanje o zdravoj prehrani i važnosti hrane u životu. Predavanje će biti otvoreno za sve građane, koji će na licu mjesta moći  kušati zdrave zalogajčiće i zapisati korisne savjete i recepte.

Dakle, svi oni koji posjete Društvo multiple-skleroze Primorsko-goranske županije 22. svibnja, moći će učiniti nešto dobro za zajednicu u kojoj žive i za tijelo u kojem žive.

 

S veseljem Vas očekujemo!

IMG_20170601_181752.jpg Mogu Sve - pomoć oboljelima od multiple skleroze
22.05.2017. 11:00
Rijeka

Društvo multiple skelroze PGŽ svojim radom nastoji utjecati na povećanje kvalitete života oboljelih od multiple skelroze i srodnih bolesti s područja Primorsko - goranske županije. Kreativne radionice i posjete nepokretnim članovima su jedan od načina na koji to činimo.

Kako neki oboljeli imaju oslabljenu motoriku, potrebna im je pomoć u izradi, bojanju i sl. predmeta u kreativnim radionicama. Tu volonter posluži kao ruka pomoću koje korisnik može izraziti svoju kreativnost.

U posjetama nepoketnim članovima, koji su često  osamljeni, lijepa riječ volontera, igranje društvenih igara ili čitanje može donijeti puno radosti, kako posjećenoj osobi tako i volonteru.