Dom za starije osobe Maksimir

Dom za starije osobe Maksimir, druga javna ustanova

Hegedušićeva 20

Sanja Pavičić

012351168

Zoo-welcome1-600x400.jpg Volontirajno zajedno u ZOO avanturi
22.05.2015. 10:00
Zagreb

Dom za starije osobe Maksimir nalazi se u prekrasnoj gradskoj četvrti čiji je jedan od glavnih aduta Park Maksimir, kao i ZOOloški vrt koji se nalazi u njemu. Naši korisnici često odlaze u Maksimir, kao i posjećuju ZOO vrt. No, sve veći broj korisnika u Domu Maksimir teže je pokretno ili čak nepokretno, te se nalaze na Odjelu za pojačanu skrb i njegu gdje se s njima osim članova obitelji i radnika, druže i volonteri. Šetnje korisnika i volontera u prirodu organiziramo svake srijede. A, u sklopu ove manifestacije odlučili smo organizirati veliku akciju odlaska naših korisnika u ZOO vrt zajedno s volonterima :) 25 korisnika i 25 volontera 22. svibnja u (nadamo se) sunčani petak ići će na mali izletić u ZOO - naravno besplatno (za što zahvaljujemo ZOO vrtu Zagreb)! Budite dio naše avanture i uživajte s našim korisnicima i životnjicama na taj proljetni dan :)

I da ne zaboravimo... VOLONTIRAJMO ZAJEDNO!!

IMG-20150508-WA0000.jpg Volonterska akcija Slikarske grupe Gerontološkog centra Maksimir za Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život"
23.03.2015. 12:49
Zagreb

Slikarska grupa Gerontološkog centra je od ožujka ove godine počela stvarati slike za Izložbu "Pedeset nijanski plave", koja će biti organizirana u okviru Manifestacije Dana Doma i obitelji, koja će se održati u Domu za starije Maksimir. Izložba slika će trajati od 15.05.-23.05.2015.g., a slike će biti donirane Kazalištu slijepih i slabovidnih " Novi život".

DSC_0044.JPG Međugeneracijsko druženje
17.05.2016. 10:00
Zagreb

Dom za starije osobe Maksimir u svibnju 2016. godine slavi 40 godina svog rada. Tom prilikom spojili bismo akciju Hrvatska volontira s obilježavanjem ove velike obljetnice, te zajedničkim međugeneracijskim druženjem obilježili dugogodišnju suradnju volontera i korisnika. 

Dugogodišnji suradnici i volonteri: dječji vrtići, osnovne škole, gimnazije, glazbene škole, akademski i drugi poznati slikari s Maksimirskih kolonija družiti će se s našim korisnicima I VOLONTERIMA uz razne radionice čiji je program u nastavku. Sve će začiniti nastup vrtićke plesne skupine "Cvrčak", dodjela zahvalnica za dugogodišnju suradnju i zajednička tjelovježba s ciljem promocije zdravog života. Kao šećer na kraju sljedećeg dana 18. svibnja održali bismo svečanu večeru za volontere na kojima planiramo zahvaliti im svima na nesebičnom trudu koji ulažu već godinama.

LIKOVNA KOLONIJA - okupiti će 30ak renomiranih slikara koji će raznim tehnikama oslikavati interijere i eksterijere Doma.

KREATIVNI AKTIVNI KUTAK

 • Likovna radionica - slikanje
 • Amadeine rukotvorine - reciklaža
 • Izrada lutki mažoretkinja
 • Izrada nakita
 • Štrikanje

 

DRUŠTVENE IGRE ( šah, bela )

GLAZBENI PUNKT – zajedničko sviranje i ples

 • Maksimirske laste
 • Orijentalni ples

Lutkarska predstava Ivek i Marica

SPORTSKI PUNKTOVI:

 • PIKADO, VISEĆA KUGLANA, GOLF
 • THAI CHI
 • BALONING – lagane vježbe sa loptama
 • Vježbe sa rekvizitima ( utezi, trake, pilates lopte, povlačenje konopa, bacanje kolutova )
 • BOĆANJE