Javna ustanova Nacionalni park Brijuni

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni, druga javna ustanova

Brionska 10 Fažana

Alena Sprčić

052 525 817

IMG_7346 Čišćenje obale
23.05.2015. 11:30
Fažana (Fasana)

Nacionalni park Brijuni u subotu, 23.svibnja 2015. godine organizira akciju čišćenja obale uvale Javorika na Velikom Brijunu. Akcija će se održati u sklopu „Clean Up the Med“ kampanje, koju je još 1995. godine pokrenula talijanska organizacija za zaštitu okoliša Legambiente. Od tada svake godine u svibnju, mnogobrojne udruge, škole i lokalne institucije iz 21 mediteranske zemlje sudjeluju u čišćenju obala i uklanjanju otpada s lokalnih plaža i zaštićenih područja. Osim čišćenja, svrha kampanje je educiranje i podizanje svijesti javnosti o štetama i problemima koje nesavjesno ponašanje pojedinca može prouzročiti prirodi i okolišu.

Akcija čišćenja održat će se u subotu 23.05.2015. Brod iz Fažane na otok Veliki Brijun polazi u 11.30 h. Predviđeno trajanje čišćenja je do 14.30 h, a povratak u luku Veli Brijun u 15.00 h. Zainteresirani volonteri su pozvani da nam se jave kako bi rezervirali svoje mjesto budući da je broj volontera ograničen. Također, slobodno se javite za sve dodatne detalje i moguća pitanja.

Materijal potreban za rad (rukavice i vreće za smeće) osigurat će NP Brijuni. Volontere se moli da uzmu u obzir da je riječ o fizičkom radu na otvorenom, na suncu i na šljunkovitoj obali, odnosno neravnom terenu te da sukladno tome prilagode svoju odjeću i obuću (ne zaboravite na zaštitu od sunca, kapu ili šešir).