Lokalni volonterski centar Zelina

Lokalni volonterski centar Zelina, udruga

Petra Preradovića 3

Nikolina Sičaja

0 2060462

20151202_141747.jpg Pomoć u kući
16.05.2016. 10:00
Sveti Ivan Zelina

Cilj aktivnosti je osigurati posjeta staračkim/samačkim obiteljima na području lokalne zajednice i pružanje podrške u obavljanju svakodnevnih poslova (održavanje higijene prostora, pranje posuđa, glačanje rublja, uređivanje vrta, košenje trave, bojanje zidova, cijepanje i slaganje drva, donošenje namirnica i drugih potrepština, plaćanje računa itd.). Posjete obiteljima uključivati će i druženje uz različite društvene igre i razgovor jer upravo to osnovna potreba svih građana bez obzira na dob i životnu situaciju, a mnoge obitelji su potpuno izolirane od ostalih članova lokalne zajednice, prijatelja ili obitelji. Volonteri su već upoznati s obiteljima i posjećuju ih kontinuirano proteklih 10 mjeseci te redovno komuniciraju s njima. Ovu aktivnost volonteri provode od kolovoza 2015. godine.

Plan posjeta obitelji biti će objavljen naknadno, a vrijeme polaska biti će ispred LVC-a gdje će se volonteri podijeliti u nekoliko grupa od kojih će svaka posjetiti 2 obitelji. Pribor i sredstva za čišćenje su osigurana od strane lokalnog volonterskog centra, a bilo bi poželjno ako bi nekoliko volontera posjedovalo vlastiti automobil (troškovi putovanja su također osigurani).

 

DSC07240.JPG Čovječe ne ljuti se
16.05.2016. 10:00
Sveti Ivan Zelina

Volonterska aktivnost uključuje organizaciju i provođenje radionice društvenih igara u Domu za odrasle osobe Skupnjak za korisnike doma i korisnike poludnevnoog boravka SRCE (osobe s invaliditetom). Volonteri će sudjelovati u oraganizaciji i pripremi prostora za igre, podjelu grupa. Radionica traje 2 sata i uključuje vođenje i animiranje korisnika kroz radionicu. Za one najbolje u igri biti će pripremljeni i mali pokloni.

Radionica će se provoditi u Domu za odrasle osobe Skupnjak u trajanju od 2 sata. 

 

IMG-20151123-WA0017.jpg Plesno zabavna radionica
18.05.2016. 15:00
Sveti Ivan Zelina

Volonteri iz Udruženja umirovljenika Grada Svetog Ivana Zelina oragnizirati će plesno zabavnu radionicu za korisnike Doma za odrasle osobe Skupnjak. Za njih će pripremiti nekoliko glazbenih točaka, a nastavak radionice bit će ispunjenim poznatom glazbom i plesom s korisnicima Doma. 

Radionica će se održati u Domu za odrasle osobe Skupnjak u trajanju od 2 sata. 

1.4.2016 Kreativno edukativne radionice za djecu
20.05.2016. 16:00
Sveti Ivan Zelina

Cilj aktivnosti je organizacija kreativno edukativnih radionica za djecu predškolske i rane školske dobi. Kreativno edukativne radionice se održavaju svakog petka u mjesecu od 17 sati u Gradskoj knjižnici Zelina. Radionice u trajanju do sati i pol vremena, provode ih volonterke, koje ujedno i pripremaju samu tematiku pojedine radionice.

Cilj samih radionica je izvrstan način kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem koji djeca imaju priliku raditi na povećanju samopouzdanja, ostvarenju vlastitih potencijala te upoznavanje i suradnju s drugom djecom iste dobe. Kroz različite tehnike i susret s mnoštvom materijala, a pod vodstvom volonterki djeca imaju priliku samostalno razvijati kreativnost, tehničke sposobnosti, suradnju i zajedništvo, a također djeca usvajaju određeno znanje i vještine.

Same radionice su otvorenog tipa i nije potreban upis djece te djeca mogu doći izravno na radionicu. 

P1130211.JPG Kreativnost na djelu
23.05.2017. 15:00
Sveti Ivan Zelina

Volonteri iz Udruženja umirovljenika Grada Svetog Ivana Zeline sudjelovati će zajedno s članovima Udruge Srce (osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama) i ostalim volonterima koji kontinuirano sudjeluju u radionicama u integracijskoj kreativnoj radionici 23. svibnja 2017. godine od 15 do 19 sati. 

Integracijska radionica članova Udruge Srce s ciljanom skupinom Udruženjem umirovljenika i volonterima građanima koji kontinuirano podržavaju rad u kreativno stvaralačkoj radionici organizira se s ciljem osvješćivanja i prihvaćanja  različitosti, poticanje zajedničkog rada i druženja te senzibilizacije okoline.

Kreativno integracijska radionica u raznim tehnikama završit će glazbenim programom od strane Udruge umirovljenika te zajedničkom zakuskom i podjelom simboličnih poklona sudionicima.

 

 

 

IMG_20170308_084332.jpg Igračku izradi - djecu iznenadi
25.05.2017. 15:00
Sveti Ivan Zelina

Igračku izradi - djecu iznenadi projekt u sklopu kojeg korisnici Kluba Srce uz podršku volontera, učenika iz SŠ Dragutina Stražimira, sudjeluju u integracijskim radionicama izrade drvenih edukativnih igračaka (domino, tangram, cipelica vezalica i slovarica).

Prilikom radionice volonteri će pružati podršku osobama s invalidtetom u pripremi drvenih elemenata (ručno brušenje, bojanje, lijepljenje) te konačnu pripremu i pakiranje edukativnih igračaka.  

Radionica će se održati u Klubu Srce 25. svibnja 2017. godine od 15 do 17 sati. 

33382258_2131400763759495_2438169551444115456_o.jpg Inkluzija i kreativnost na djelu
25.05.2018. 13:00
Sveti Ivan Zelina

Udrugu Srce posjetit će djeca četvrtih razreda dviju osnovnih škola te će biti organizirane zajedničke likovne radionice i zajednička kreativna radionica u glini gdje će se osmišljavati suvenir grada i izraditi glineni predlošci. Izrađeni predlošci dovršit će se u kreativnoj radionici Udruge Srce od strane volontera.

Na taj način se direktno doprinosi inkluziji u zajednici, uključeno je više društvenih skupina, osnovnoškolci, djeca s teškoćama, mlade osobe s invaliditetom i volonteri, građani iz zajednice. Djeca osnovnih škola imat će priliku upoznati se s radom Udruge te mogućnostima djece s teškoćama i osoba s invaliditetom, a zajednička radionica doprinijeti će prihvaćanju invaliditeta kao dijela ljudske raznolikosti. Jedna od aktivnosti biti će i informiranje svih prisutnih posjetitelja o radu Udruge i uslugama koje pruža u lokalnoj zajednici.

WhatsApp Gosti iz Amerike i upoznavanje sa Udrugom Srce
24.05.2019. 10:00
Sveti Ivan Zelina

Udrugu Srce posjetiti će gosti iz Amerike te će se na početku upoznati sa prostorom Udruge i sa njezinim zaposlenicima. U Udruzi Srce gosti će moći vidjeti članove Kluba Srce kako sudjeluju u aktivnostima Taekwondo kluba, a nakon toga će prošetati do plastenika te će vidjeti koje se sve kulture uzgajaju u njemu. Nakon plastenika slijedi pokazivanje i izrada drvenih igračaka te kraća pauza s uključenim ručkom. Poslije ručka, gosti će otići do interaktivnog izložbenog prostora DAR.  

52434184_521135901743601_4907132828694609920_o.jpg Prezentacija volontera u DAR-u
22.05.2019. 10:00
Sveti Ivan Zelina

Ideja se razvija još od srpnja kada je gospođa Lubica Šamšalović, oduševljena izlogom Udruge Srce kojeg redovno uređuju i osmišljavaju članovi i volonterke Udruge svojim radovima, a koji se nalazi na autobusnoj stanici u centru grada nastala, odlučila otvoriti svoje veliko srce i darovati svoj poslovni prostor Udruzi na korištenje.
Tako se radovi naših članova i volonterki zasluženo mogu tu vidjeti jer svi su prekrasni i unikatni, a prostora u izlogu je bilo malo. :)

Osim kao izložbeni prostor svojih radova, Udruga koristiti prostor i za zajedničke kreativne aktivnosti učenika osnovnih škola i članova Udruge.

Tako će u srijedu 22.svibnja 2019. godine dugogodišnje volonterke pokazati svim posjetiteljima izradu predmeta od gline, dekupaž tehniku, neke načine crtanja i slično.

WhatsApp Kreativna stvaraonica Udruge Srce
23.05.2019. 18:00
Sveti Ivan Zelina

U kreativnoj stvaraonici u Udruzi Srce, dugogodišnje volonterke svoje ideje i maštu prenose na rukotvorine koje izrađuju svaki utorak i četvrtak u večernjim terminima, pa će tako i u četvrtak 23. svibnja biti vrata otvorena za sve posjtetilje koji žele vidjeti kako nastaju kreativna čuda u Udruzi Srce i imati će priliku volontirati i uključiti se u daljnje volontiranje. 

U Kreativnoj stvaraonici volonterke će raditi dekupaž tehnikom, izrađivat će predmete od gline, šivati, izrađivati nakit i slično. Svi ručni radovi izrađeni u Kreativnoj stvaraonici mogu se vidjeti u novootvorenom interaktivnom izložbenom prostoru DAR.

Volontiraj_naslovna.png Volontiraj i educiraj
23.09.2020. 10:00
Sveti Ivan Zelina

Lokalni volonterski centar Zelina u okviru manifestacije Hrvatska volontira 2020. koordinira i provodi volontersku akciju „Volontiraj i educiraj“ u sklopu koje će se pružati podrška građanima u korištenju računala i moderne tehnologije s ciljem lakšeg komuniciranja, povezivanja s drugim osobama, praćenja nastavnih sadržaja. U vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, virtualni svijet se nametnuo kao rješenje za nastavak funkcioniranja u mnogim područjima života. On line događaji, učenje na daljinu sve više postaju dio naše svakodnevnice. Upotreba novih tehnologija i organiziranje različitih vidova online aktivnosti u mnogim slučajevima dovodi do isključivanja pojedinih osoba koje nisu vješte u korištenju modernih tehnologija. S ciljem poučavanja određenog broja građana (roditelja, djece, osoba s invaliditetom, starijih osoba) Lokalni volonterski centar Zelina u sklopu akcije „Volontiraj i educiraj“ u sklopu koje će pružati podršku građanima u korištenju računala i moderne tehnologije.

1.jpg KREATIVNA RADIONICA
30.09.2021. 18:00
Sveti Ivan Zelina

Na radionici će sudjelovati volonteri koji će krojiti, šivati, bojiti platna i drvnu građu koja će se koristiti u interaktivnom prostoru SRCE- Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Prostor će biti namijenjen djeci, odraslima te zainteresiranoj javnosti koji će moći aktivno sudjelovati u kreativnim i edukativnim radionicama te se pobliže upoznati s radom Udruge.