SLAVONSKI HRAST

SLAVONSKI HRAST, udruga

Kaštelanska 42b Osijek

Dalibor Frečko

00385915037650

DSCN7256.JPG VLASTITIM RUKAMA - ZAJEDNIČKIM SNAGAMA 2016
06.05.2016. 15:00
Osijek

Na području GČ „Jug 2“ nalazi se vodena površina – jezero kao ostatak pogona za proizvodnju opeke. Područje oko jezera još uvijek nije urbanistički definirano i sada služi kao prilagođena rekreativna zona za stanovnike ovog dijela grada. Angažiranjem čelnika GČ i udruga koje djeluju na području GČ (sportski ribolovci, branitelji, izviđači…) prostor se održava u skladu s mogućnostima. Obzirom na urbanistički neriješen status za sada nije moguće dugoročno planiranje i popunjavanje trajnim sadržajima. Istodobno, građani se u znatnoj mjeri koriste ovim prostorom za šetnje, rekreaciju, kupanje, sportski ribolov… Na ovoj se lokaciji također i organiziraju tradicionalne proslave Dana GČ. Unutar prostora postoji zanimljiv lokalitet nam kojemu sada ne postoje nikakvi sadržaji: poluotok koji dijeli jezero na dva dijela, s južne strane spojen uskom zemljanom prevlakom, a sa sjeverne mostom. Namjera je organizatora akcije da na tom prostoru postavi učvršćene elemente parkovnog inventara (stolove s klupama, zaštitnu ogradu na strmom dijelu obale jezera, osmatračnicu‐vidikovac) i popravi most. Svi ovi sadržaji trebali bi poslužiti ugodnijem i sigurnijem kretanju građana. Pored toga moći će se otvoriti i mogućnosti da se na toj lokaciji mogu provoditi programski sadržaji terenske i izvanučioničke nastave za učenike osnovnih škola koje se nalaze na širem području GČ. Svi elementi bili bi izrađeni od drveta kao ekološki prihvatljivog materijala koji mogu obrađivati volonteri bez posebnog stručnog znanja. Izviđači i volonteri Udruge imaju iskustva u izradi takovih sadržaja koja su stekli na svojim logorovanjima. Namjera je organizatora akcije da stečena znanja i vještine iskoristi kao svoj doprinos poboljšanju uvjeta življenja u lokalnoj zajednici.

P5270025.jpg ZBOROVANJE IZVIĐAČA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
27.05.2017. 07:00
Osijek

 

Sadržaj radionica kombiniran je sa zanimljivim zadacima koje sudionici trebaju izvršavati na kontrolnim točkama.

 

 

Terenske igre prilagođene uzrastu sudionika, izbor iz redovitih programskih sadržaja koji se ostvaruju u aktivnostima družina poletaraca.

 

 

Obilazak poučne staze oko jezera „Bajer“, upoznavanja sa značajkama biljnog i životinjskog svijetaa na staništu. Savladavanje zadataka na stazi, prilagođenih uzrastu sudionika.b

 

 

Natjecanje u disciplinama “Izviđačkog višeboja“

Podizanje i spuštanje šatora

Vezivanje čvorova

Paljenje vatre

Prijenos poruka (signalizacija) zastavicama

Radionica streličarstva

 

Obilazak poučne staze oko jezera „Bajer“, upoznavanja sa značajkama biljnog i životinjskog svijetaa na staništu. Savladavanje zadataka na stazi, prilagođenih uzrastu sudionika.b

 

 

Kako osnovati izviđačku udrugu i koristiti programske sadržaje izviđačkog pokreta u provođenju terenske i izvanučioničke nastave.

 

FB_IMG_1558716715684.jpg Hrvatska volontira
23.05.2019. 21:40
Osijek

A) Sastanak sa volonterima koji će volontirati na izviđačkom ljetnom kampu Prvić 2019.

B) Postavljanje, obrada i ličenje novih dasaka na klupe i stolove u Izvđačkom parku Bajer na JUG-u II Osijek