HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLUNJ

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLUNJ, udruga

ŠKOLSKA 1

MIRJANA PUŠKARIĆ ravnateljica

047 777 204 0986803810

IMG_8994.JPG Obilježavanje tjedna Crvenog križa u Slunju
12.05.2016. 09:30
Slunj

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj nositelj je obilježavanja Tjedna Crvenog križa na razini Karlovačke županije te će ga obilježiti zajedničkom akcijom društava Crvenog križa Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj i Vojnić. Navedena društva Crvenih križeva će na štandovima predstavljati svoj rad i aktivnosti u pratnji svojih volontera.

GDCK Slunj je nositelj a Društvo Crvenog križa Karlovačke županije organizator samog obilježavanja Tjedna Crvenog križa.

U sklupu tjedna Crvenog križa ujedno obilježavamo i majčin dan i dan obitelji prilikom čega će djeca Osnvnih škola i Dječjeg vrtića izvesti prigodne programe na temu majke, nakon prigodnog programa u pratnji naših volontera djeca će se pridružiti prezentaciji aktivnosti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj, Policijske postaje Slunj, Gradskih društava Crvenih križeva te za kraj kredama ocrtati park u kojemu se sve odvija. Za starije građane pripremamo mjerenje šećera i tlaka od strane Patronažnih sestara Doma zdravlja Slunj,  prezentacije aktivnosti Centra za socijalnu skrb, rad Dnevnog boravka za starije osobe Slunj.

Svi sudionici dobiti će crvene križeve i djeca balone.

Očekujemo da će posredno biti uključeno 150 djece nižih razreda, 20 djece dječjeg vrtića, 6 Crvenih križeva s njihovim djelatnicima, mladeži i volonterima te 300 građana koji će pratiti program te se uključiti u ostale pripremljene aktivnosti poput mjerenje šećera i tlaka i prezentacija rada svih sudionika.

MK Prezentacija prve pomoći
14.05.2016. 12:00
Slunj

U sklopu akcije Moto kluba Poskok, Volonteri Crvenog križa Slunj prikazati će postupak pružanja prve pomoći u slučaju nezgode - skidanje kacige.

test Obilježavanje tjedna Crvenog križa
11.05.2017. 07:00
Zagreb

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj povodom tjedna Crvenog križa, Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji organizira druženje mladih i starih sugrađana u gradskom parku u Slunju. Na manifestaciji se očekuje 200 djece - učenika osnovne škole Slunj (od 1-4 razreda), učenika osnovne škole Eugena Kvaternika Rakovica, djeca predškolskog uzrasta Osnovne škole Cetingrad te djeca dječjeg vrtića Slunj.

Za starije građane pripremili smo mjerenje šećera i tlaka u suradnji s Domom zdravlja Slunj, Dobrovoljno vatrogasno društvo će predstaviti svoj rad s djecom, Policijska postaja Slunj prezentirati će svoje aktivnosti te izložiti opremu, a gradska knjižnica i čitaonica i Pučko otvoreno učilište Slunj će predstaviti svoj rad uz nagradnu igru i kviz znanja.

Crveni križ Slunj već sedmu godinu za redom okuplja različite udruge i ustanove na području grada Slunja s ciljem predstvljanja programa djeci i građanima grada Slunja. 

Djeca će se uključiti u program te svojim recitacijama, igrokazima i nastupima obilježiti Majčin dan, a nakon programa slijedi igra za djecu - na punktu DVD-a moći će na minutu biti vatrogasci, kod Policijske postaje Slunj imati će priliku izbliza vidjeti forenzičku opremu, volonteri Crvenog križa Slunj prezentirati će pružanje prve pomoći te ostale programe koje provodi Crveni križ. 

 

test Svjetski dan Prve pomoći
10.09.2020. 08:00
Slunj

U sklopu svjetskog dana Prve pomoći volonteri će zajedno sa radnicima Crvenog križa Slunj upozoravati građane na posljedice neodgovornog ponašanja u borbi rotiv pandemije COVID - 19, te im dijeliti jednokratne zaštitne maske.