Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića

Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića, druga javna ustanova

Ljudevita Šestića 1 Karlovac

Kristina Čunović

047 412 377

informaticka Informatičke radionice za starije osobe
16.05.2016. 10:00
Karlovac

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" organizira informatičke radionice za građane starije životne dobi. Cilj radionica je smanjiti informatičku nepismenost kod starijih osoba i ujedno poboljšati društveni život i komunikaciju koja se može ostvariti putem raznih društvenih mreža.

Radionice provode dva volontera od ponedjeljka do petka s početkom u 10 sati. Polaznici radionica upoznaju se s osnovama rada na računalu, korištenjem e-pošte i pretraživanjem interneta. Polaznici također uče pristupiti vlastitim dokumentima i u programu za obradu teksta uče pisati i obraditi tekst. 

roboti.jpg Radionice robotike "Croatian Makers"
21.05.2016. 09:00
Karlovac

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu organizira radionice robotike Croatian Makers u suradnji s Institutom za Razvoj i Inovativnost Mladih - IRIM koji je donirao robote za sudjelovanje u robotičkoj ligi. Robotika i automatika su idealni alati za ulazak djece osnovnoškolskog uzrasta u svijet programiranja. Na radionicama u Knjižnici djeca uče kako sastaviti mBot, edukacijski robot set koji pruža neograničene mogućnosti, a s kojima se sudjeluje na Croatian Makers ligi  (opširnije http://croatianmakers.hr/)

Radionicu robotike s djecom osnovnoškolskog uzrasta vode Mario Škrtić i dva volontera subotama od 9 do 13 sati u elektroničkoj učionici Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić".