Lokalna akcijska grupa Adrion

Lokalna akcijska grupa Adrion, udruga

Ulica Hrvatskih branitelja 31 Zadvarje 21 255

Dragica Roščić

099 3555 455

test Jedan cvijet više da dječji park miriše
20.05.2016. 10:00
Zagvozd

Cilj projekta je uređenje dječjeg parka koji je trenutno u derutnom stanju. Park se nalazi u blizini OŠ Zagvozd, odnosno pozicioniran je s njezine sjeverne strane, a korisnici parka su najviše djeca vrtićkog uzrasta, te ostala djeca s područja općine. U školskoj godini 2014./2015. dječji vrtić u Zagvozdu pohađalo je 25 djece. Stoga su volonteri LAG-a Adrion odlučuli organizirati akciju uređenja parka kako bi mališani mogli uživati u vanjskim aktivnostima. Aktivnosti uređenja parka odnose se na košnju trave, čišćenje i grabljanje terena, sadnju cvijeća te bojanje drvenih klupa za sjedenje. Svrha projketa je omogućiti mališanima adekvatan prostor za igru, te učiniti prostor privlačnim za druženje i ugodnim oku za vidjeti.

volontiranje.jpg BILJKA VIŠE DA MJESTO PRODIŠE
27.05.2017. 08:00
Zadvarje

Cilj ove volonterske aktivnosti je urediti javne površine općine Zadvarje u vidu uređenja postojeće hortikulture i sadnje novih sadnica cvijeća i drveća. Budući da je sam položaj općine Zadvarje veoma atraktivan i na putu je prema razvikanim priobalnim turističkim destinacijama, a i samo mjesto je sve više turistički valorizirano vizualni dojam je veoma bitan. Uređenjem okoliša, sadnjom sadnica cvijeća i drveća nastojat će se ojačati već ugodna atmosfera koju ova sredina pruža u svojoj svakodnevnici.

IMG_20180526_081839(1).jpg Malo boje za mjesto svoje
26.05.2018. 08:00
Zadvarje

Robno-stočni sajam, poznatiji kao stočni pazar, u Zadvarju se tradicionalno održava više od dvjesto godina. Dobavljači, trgovci, poljoprivrednici, proizvođači hrane i izlagači različitih predmeta iz cijele Hrvatske svakog utorka okupljaju se na ovoj manifestaciji koja je zbog duge tradicije posebna kao jedina takve vrste u RH. Sjedište LAG-a „ADRION“ u središtu je pazara, točnije za svoje djelovanje u suradnji s Općinom Zadvarje obnovio je pazarski ured iz 1907. g.  te svaki tjedan svjedočimo ugodnoj atmosferi i uspješnoj suradnji svih sudionika. Štandovi na kojima izlagači prezentiraju svoje proizvode, a koji su u vlasništvu LAG-a „ADRION“, trebaju osvježenje te smo u suradnji s Općinom Zadvarje odlučili dati svoj doprinos manifestaciji akcijom „Malo boje za mjesto svoje“.  Djelatnici LAG-a „ADRION“ pozivaju mještane da nam se priključe u bojanju odnosno lakiranju štandova kako bismo iste mogli što duže koristiti i zaštititi od propadanja te kako bismo se u nadolazećoj turističkoj sezoni mogli pohvaliti „novim“ i  ljepšim štandovima. U sklopu akcije planiramo i uređenje okoliša oko ureda. Nadamo se da će naša inicijativa biti prepoznata i da će nam se priključiti što veći broj vrijednih volontera.

volontiranje.jpg MALO BOJE, KOJI CVIJET - ZAJEDNO ĆEMO USPJET'!
25.05.2019. 08:00
Zadvarje

Robno-stočni sajam, poznatiji kao stočni pazar, u Zadvarju se tradicionalno održava više od dvjesto godina. Dobavljači, trgovci, poljoprivrednici, proizvođači hrane i izlagači različitih predmeta iz cijele Hrvatske svakog utorka okupljaju se na ovoj manifestaciji koja je zbog duge tradicije posebna kao jedina takve vrste u RH. Sjedište LAG-a „ADRION“ u središtu je pazara, točnije za svoje djelovanje u suradnji s Općinom Zadvarje obnovio je pazarski ured iz 1907. g.  te svaki tjedan svjedočimo ugodnoj atmosferi i uspješnoj suradnji svih sudionika. Štandovi na kojima izlagači prezentiraju svoje proizvode, a koji su u vlasništvu LAG-a „ADRION“, trebaju osvježenje te smo i ove godine u  suradnji s Općinom Zadvarje odlučili dati svoj doprinos manifestaciji akcijom „Malo boje, koji cvijet - zajedno ćemo uspjet'!“. Djelatnici LAG-a „ADRION“ pozivaju mještane da nam se priključe u lakiranju štandova kako bismo iste mogli što duže koristiti i zaštititi od propadanja te kako bismo se u nadolazećoj turističkoj sezoni mogli pohvaliti „novim“ i  ljepšim štandovima. Također, za vrijeme akcije planiramo uređenje okoliša oko ureda i parka dječjeg igrališta koje je u sklopu pazara. Aktivnosti u sklopu uređenja parka odnose se na sadnju cvijeća te uklanjanje trave i drugog korova iz postojećih žardinjera kako bi se naši mališani imali adekvatan prostor za bezbrižnu igru. Nadamo se da će naša inicijativa biti prepoznata i da će nam se priključiti što veći broj vrijednih volontera.