Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa Daj 7

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa Daj 7, udruga

Ilica 223 Zagreb

Svjetlana Kopčinović

0992119200

DUDU.jpg Druženje je radost!
20.05.2016. 10:00
Zagreb

U okviru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u prosincu 2015. osnovan je Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa „Daj 7!“. Primarna svrha osnivanja Kluba je okupiti osobe s invaliditetom i kroz njihov smislen i dobro organiziran volonterski angažman promovirati osobe s invaliditetom kao aktivne sudionike života u zajednici koji svojim znanjima, vještinama i dobrovoljnim radom mogu doprinositi  razvoju i dobrobiti zajednice. 

U sklopu akcije "Hrvatska volontira 2016." članovi Kluba družit će se s korisnicima Doma za starije i nemoćne "Dubrava" u Zagrebu i na taj način ispuniti i oplemeniti njihovo slobodno vrijeme. Također, članovi Kluba dobit će informacije o potrebama korisnika Doma te dogovoriti volonterske pozicije na koje će se kontinuirano uključiti.

 

HrvVolont2017-pvcMINI.jpg "2 u 1" Kluba "Daj 7!"
22.05.2017. 08:00
Zagreb

Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa "Daj 7!" djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. U mjesecu svibnju organizira prikupljanje pvc boca, a sredstva dobivena njihovim povratom namjenjuje za različite humanitarne svrhe. Udarni termin prikupljanja pvc boca bit će za trajanja akcije "Hrvatska volontira 2017". Ove godine će prikupljenim sredstvima kupiti hranu i/ili druge potrepštine i donirati ih skloništu za životinje u Dumovcu. Na taj način, uz smanjenje zagađivanja okoliša otpadom, pomoći će i zaštiti nezbrinutih i napuštenih životinja.

U akciji sudjeluju osobe s invaliditetom - intelektualnim oštećenjem korisnici poludnevnog boravka i psihosocijalne rehabilitacije Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, njihovi skrbnici, članovi obitelji, prijatelji, susjedi, umirovljenici i drugi volonteri Crvenog križa.

Pvc boce prikupljaju se od 8-15 sati na pet lokacija Gradskog društva Crvenog križa Zagreb: Črnomerec, Ilica 223; Dubrava, Grižanska 19; Novi Zagreb, Siget 18a; Susedgrad, Medpotoki 28 i Trešnjevka, Našićka 4.