Grad Rijeka Galerija Kortil

Grad Rijeka Galerija Kortil, državna ili lokalna tijela uprave

Strossmayerova 1 Rijeka

Jolanda Todorović

0992391404

test Kortil uživo
08.05.2016. 17:45
Rijeka

Program Kortil uživo obuhvaća niz aktirvnosti koje se provode tijekom godine, a u koju su uključene udruge, osnovne i srednje škole, samostalni umjetnici, građani i lokalna samouprava. U svibnju provodimo akciju uređenja zajedničkog dvorišta, u suradnji s umjetnicima i studentima povijesti umjetnosti, te učenicima Graditeljske škole, a sa ciljem uključivanja stanara zgrade čije dvirište predlažemo za uređenje.

IMGP2946.jpg Uređenje trga
22.05.2017. 16:00
Rijeka

U suradnji s okolnim školama (OŠCentar, Građevinska tehnička škola i Graditeljska škola za industriju i obrt, te udrugama Volonterski centar udruge SMART, DPURi i KRILA, organiziramo jednopopodnevno druženje na trgu između škola. Planiramo očistiti taj zajednički javni prostor, posaditi sadnice, naučiti poneku novu vještinu (npr. vezivati pomorski čvor ili izraditi lampion), pri tom se družiti sa stanarima u okruženju i razmijeniti priče o prošlosti i sadašnjosti ovog prostora.

20180522_191116.jpg Kortil uživo
24.05.2018. 16:00
Rijeka

U manifestaciju Hrvatska volontira uključujemo se i ove godine s aktivnostima na trgu između OŠCentar i Građevinske tehničke škole na Sušaku u Rijeci. Zajedno s učenicima, članovima udruga, umjetnicima i susjedima nastavljamo uređivati trg i osmišljavati sadržaje i intervencije koje će ovaj javni prostor učiniti ugodnijim mjestom za boravak. Ovogodišnje druženje zamislili smo kao ulični festival u kojem će sudjelovati streetartisti oslikavanjem stepeništa koje vodi prema Hrvatskom kulturnom domu, portretom arhitekta Josipa Pičmana, te nizom drugih uličnih događanja poput uličnog portretiranja, sviranja, uličnih igara i sl.

U program, koji će se održati 24. svibnja 2018. godine u popodnevnim i večernjim satima sudjelovat će volonteri iz nekoliko europskih zemalja, udruga Žmergo, Klub studenata Društve povjesničara umjetnosti Rijeke, Građevinska i tehnička škola, Graditeljska škola za industriju i obrt, OŠ Centar, Matica umirovljenika, studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, samostalni umjetnici i svi koji nam se ovim povodom žele pridružiti.

Zahvaljujemo Gradu Rijeci koji podržava program kroz Riječki program lokalnog partnerstva u ovoj godini.