Udruga DOBRA

Udruga DOBRA, udruga

Ante Starčevića 12

Matija Vukša

020 684 755

IMG_2861.JPG Kreativna radionica
20.05.2016. 15:00
Metković

 Volonterski centar DOBRA organizira dvodnevnu kreativnu radionicu.

Cilj radionice je izrada društvenih igara koje će ostati na dugoročno korištenje lokalnoj zajednici, kako bi se potaknula zdrava zabava u prirodi.

Budući da igra u prirodi stimulira kreativnost i obuhvaća sva osjetila želimo pružili djeci i mladima što više zanimljivih sadržaja koji će koristiti njihovom razvoju i pritom povećati nivo fizičke aktivnosti.

 Prvi dio aktivnost  sastojati će se od izrade elemenata za društvene igre dok će se u drugom dijelu radionice adaptirati izrađeni materijal i pustiti na korištenje.

Radionicom se želi stvoriti kreativno ozračje te poticajno i ispunjeno provođenje slobodnog vremena mladih i djece. 

IMG_5020.jpg Kolo sreće radost pokreće
23.05.2017. 11:00
Metković

Da bi starijim osobama razvili motivaciju za radne i socijalne aktivnosti  organizirati će se volonterska akcija u okviru koje će volonteri izraditi rekvizite za igru kolo sreće prilagođenu osobama starije životne dobi.

Igra kolo sreće će ostati u trajnom vlasništvu Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, i služiti će za zabavu korisnicima i posjetiteljima Doma.

 Volonteri će izraditi drvenu konstrukciju za kolo sreće, te sudjelovati u bojanju i izradi ploče sa slovima. 

Ovom aktivnošću promovira se volontiranje unutar udruga i lokalne zajednice te istovremeno satijim osobama pruža mogućnost da uz zabavni sadržaj i što kvalitetnije provode slobodno vrijeme. Time se također prevladava socijalna isključenost starijih osoba i kod volontera razvija osjećaj solidarnosti za potrebe starijih članova drušva.

Izrezak2.JPG KREATIVNA RADIONICA
25.05.2018. 15:00
Metković

Volonterski centar DOBRA organizira jednodnevnu kreativnu radionicu.

Cilj radionice je izraditi društvenu igru s kojom se želi potaknuti sudjelovanje starijih osoba u društvenim aktivnostima što je jedan od načina njihove socijalne integracije, čime će se i unaprijediti kvaliteta njihovog života. 

Aktivnosti radionice povezati će starije osobe, djecu i mlade (volontere) koji će biti uključeni u izradu svih potrebnih materijala vezanih za društvenu igru, tj. kviz, čime će se i unaprijediti međugeneracijska solidarnost.  

Materijali izrađeni na kreativnoj radionici biti će prezentirani za vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba.