Grad Ozalj

Grad Ozalj, državna ili lokalna tijela uprave

47280 Ozalj

Gordana Lipšinić

047731066

ronioci-3.jpg Podvodno čišćenje rijeke Kupe u Ozlju
19.05.2016. 09:00
Ozalj

U suradnji sa  Ronilačkim klubom Cretenicus Ozalj organizirano je čišćenje dijela rijeke Kupe u Ozlju.U blizini se nalazi i hidrocentrala Munjara, koja svojom bogatom poviješću i arhitektonskim skladom ukrašava i nadopunjuje ljepotu Starog grada Ozlja

 

vivodina-3.jpg Uređivanje okoliša - pješačke staze Vivodina
19.05.2016. 13:00
Ozalj

Pripremanje okoliša u kojem smo postavili 85 signalizacijskih stupova i 5 info ploča, kao dio projekta Pješačke staze, koji provodimo i uz pomoć velikog broja volontera. Staze su namijenjene zaljubljenicima u prirodu, otkrivanju prekrasnih krajolika brežuljaka žumberačkog gorja i vidikovaca koji predstavljaju oazu mira i skladne prirode. Projekt je osmislio novi stanovnik Ozlja, Rene Pronk, koji je sa obitelji došao živjeti u Ozalj iz Nizozemske i pokrenuo brojne aktivnosti vezane za održivi turizam i ekologiju.

test CENTAR URBANE KULTURE Ozalj - uređivanje unutrašnjosti
20.05.2016. 14:00
Ozalj

Radovi na uređenju unutrašnjosti novog Centra urbane kulture Ozalj odvijaju se već nekoliko mjeseci, a namjera je pripremiti prostor i omogućiti odvijanje daljnjih građevinskih radova, kako bi se do kraja ove godine omogućio početak odvijanja aktivnosti. Centar je zamišljen kao multifunkcionalna prostorija namijenjena brojnim korisnicima - prije svih zaljubljenicima u biciklizam i aktivni odmor.

U radu će sudjelovati članovi Biciklističkog kluba Munjara, ali i drugi prijatelji i pomagači, koji će otvaranjem ovakvog prostora dobiti na korištenje mjesto za koje u Ozlju postoji velika potreba. 

test UREĐENJE OKOLIŠA ETNO SELA OZALJ
20.05.2016. 15:00
Ozalj

Etno selo Ozalj predstavlja bogatu tradiciju i baštinu ozaljskog kraja. U suradnji sa Učeničkom zadrugom OŠ Slava Raškaj u blizini se uređuju vrtovi, već nekoliko godina odvija se nastava u prirodi. Također, radovi na uređenju dvorišta (zemljani radovi, postavljanje drvenih ograda, uređivanje krovišta) već tradicionalno organizirani su u suradnji sa brojnim kulturno umjetničkim društvima (posebno KUD Ključ Trg), koja brinu o izloženim dragocjenostima i privlače brojne goste.

 

4.jpg Sadnja eksperimentalnog vinograda u Škaljevici
20.05.2019. 10:00
Ozalj

U suradnji sa Agronomskim fakultetom Zagreb već treću godinu provodimo projekt Autohtone sorte Ozaljsko-vivodinskog vinogorja. Dio aktivnosti je sadnja vinograda u kojem će biti autohtone sorte, oko 50 trsova koje ćemo posaditi i započeti revitalizaciju. Na našem području otkriveno je 9 autohtonih sorti grožda.