Udruga Zora

Udruga Zora, udruga

Aleksandra Schulteissa 19 40000 Čakovec

Marina Kolar

040395 344

11152686_905005332889251_1952992129132729758_n.jpg Javna akcija "Mladi za ljudska prava" - promocija edukativnog animiranog filma "16 glava za ljudska prava"
19.04.2015. 11:50
Čakovec

19.5.2015. (utorak) Udruga Zora zajedno sa timom projekta "Mladi za ljudska prava" organizira javnu akciju  promocija edukativnog animiranog filma "16 glava za ljudska prava".

Na Trgu Republike u Čakovcu, na potezu od Autobusnog kolodvora do ulaza u Perivoj Zrinskih od 12 do 13 sati srednjoškolcima ćemo dijeliti edukativne letke sa QR kodom koji vodi na naš edukativni animirani film ""16 glava za ljudska prava".

16 glava za ljudska prava - 16 minds for human rights (5 min) animirani je film nastao u sklopu projekta "Mladi za ljudska prava". Nakon radionica o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu koje je provela udruga Zora, kreiralo ga je 16 učenika/ca iz svih srednjih škola grada Čakovca uz mentorstvo Škole animiranog filma (ŠAF).

U animiranom je filmu na mladima jednostavan način obrađena problematika ljudskih prava na način kako ih oni vide – pravo na život u čistom okolištu, pravo na život bez nasilja, solidarnost i jednakost, pravo na obrazovanje, na kreativno izražavanje...

Prikazali su različite scene kršenja ljudskih prava sa kojima se svakodnevno susrećemo, a možda ih niti ne primjećujemo, s ciljem da nas informiraju kako bi čak i u teškim situacijama reagirati na pravilan način.

Na izradi filma radili su učenici/ce Mateja Drk, Nikola Janković, Veronika Kušek, Marina Mezga, Katarina Pergar, Ivana Vuk, Petra Šadek, Petra Cerovečki, Luka Lesjak, Igor Murković, Mateja Horvat, Tina Hatlak, Zoe Kolarić, Samantha Škvorc, Rea Vidačić i Nina Horvat.

Mladi vam poručuju kako društvo možemo promijeniti na bolje jer smo društvo svi mi.

Svi možemo biti aktivni građani i doprinijeti pozitivnoj okolini u kojoj živimo.

Neka se glas mladih čuje!

Dođite na akciju po svoj letak i informirajte se o ljudskim pravima.

 

 

zora-logo-kockica.jpg Volontiram i profitiram! - Javna akcija "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu"
26.05.2017. 10:00
Čakovec

Udruga Zora povodom manifestacije "Hrvatska volontira" i "Dana otvorenih vrata udruga" a u sklopu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" organizira sljedeće aktivnosti: vršnjački edukatori će provoditi edukaciju učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec o prednostima volontiranja i pozivanja istih na volonterski doprinos u društvu, na Trgu u Čakovcu će biti održana javna akcija s ciljem predstavljanja projekta i pozivanja na volontiranje dok će se kasnije u udruzi Zora održati kružok udruga i inicijativa mladih koji sudjeluju u projektu te edukativni kviz o aktivnostima mladih u udrugama.

IMG_9891.JPG Javna akcija informiranja građana/ki o problemu vršnjačkog nasilja 23. svibnja na sajmu u Čakovcu (prema Pribislavcu)
23.05.2018. 09:00
Čakovec

Sajam u Čakovcu je mjesto gdje se tjedno okuplja velik broj građana/ki pa ga to čini idealnim za javnu akciju u kojoj ćemo ih informirati o problematici vršnjačkog nasilja. Udruga Zora trenutno provodi projekt "Aktivni mladi protiv nasilja" pa ćemo u sklopu njega 23.05. na Sajmu u Čakovcu informirati građane o vršnjačkom nasilju, važnosti prevencije vršnjačkog nasilja, kako prepoznati mlade koji su žrtve vršnjačkog nasilja, kako im pomoći te kome se možemo javiti u slučaju da se vršnjačko nasilje dogodi. Informiranjem građana težimo stvaranju zajednice s nultom stopom tolerancije na nasilje.

IMG_1960.jpg JAVNA AKCIJA - PODJELA LETAKA U SKLOPU PROJEKTA "MLADI KAO POKRETAČI DRUŠTVENIH PROMJENA"
25.05.2019. 09:00
Čakovec

Javna akcija održat će se na Trgu republike u Čakovcu. Volonteri i organizatori javne akcije dijeliti će promotivne materijale udruge Zore, edukativne letke sa informacijama o aktivizmu i volonterstvu, bedževe.  Svi građani moći će se fotografirati sa Instagram okvirima na kojima pišu potrebe mladih iz istraživanja koje je provela udruga Zora te ih tako promovirati.