Konjički klub Eohippus

Konjički klub Eohippus, udruga

Vladimira Vidrića 40 Vinkovci

Marijana Ač Rapčan

0993090073

DSC_00945.jpg Proljetno spremanje staja
18.05.2015. 13:00
Vinkovci

U Klubu imamo osam konja kojima se osim redovnog održavanja higijene u boksovima mora vršiti  i jednom godišnje pranje i dezinfekcija boksova za konje te krečenje istih zbog respiratornog sustava i općeg zdravstvenog stanja konja.

Volonteri će prati boksove, prati prozore, skidati paučinu i krečiti iste.

DSC_0089.JPG IZGRADNJA RAMPE ZA LAKŠE POJAHIVANJE
16.05.2016. 14:00
Vinkovci

U provođenju aktivnosti i terapija uz pomoć konja je potrebna rampa za pojahivanje i sjahivanje, posebice osoba sa invaliditetom koji koriste invalidska kolica. Rampa za pojahivanje sastavni je dio svakog jahališta. Podići neke od jahača na konja bez nje bi bilo gotovo nemoguće. Rampa omogućuje pravilnu pomoć u pojahivanju osoba sa invaliditetom, ali i pruža konju manji stres pri pojahivanju.

U sklopu manifestacije"Hrvatska volontira" želimo animirati što veći broj volontera, koji će pomoći našim klincima i klincezama da lakše plove na leđima konja. Taj dan planiramo izgraditi rampu i zaštititi je od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

DSC_0361.JPG DAN OTVORENIH VRATA
25.05.2017. 10:00
Vinkovci

Povodom dana Otvorenih vrata, Konjički klub Eohippus u suradnji s udrugom Društvo Naša djeca Vinkovci 25. svibnja 2017. u vremenu od 10-16 sati, predstavit će rad udruge kroz kreativne radionice i igre namjenjene djeci, ali i odraslima koji im u tome mogu pomoći. Na taj način predstavit će kako se zajednički može ispuniti slobodno vrijeme djece i mladih, a istodobno potaknuti razvoj dječje kreativnosti koja počiva na vrijednostima nenasilja, interkulturalnosti i uvažavanja različitosti kroz kvalitetnu organizaciju slobodnog vremena i volonterski rad. Kreativne igre i radionice namjenjene su djeci predškolske i školske dobi, dječjim vrtićima, odgajateljima, roditeljima te svima onima koji žele doprinjeti izvaninstitucionalnim aktivnostima djece. Sastoje se između ostalog od potezanja konopa, bacanja potkove, skakanja u vreći i td. Naši posjetitelji će moci uživati u obilasku ambijenta konjičkog kluba Eohippus i družiti se sa životinjama: konjima, macama, psima, gicama, guskama, ovcama i paunovima. Upravo u svim navedenim aktivnostima, potrebna nam je pomoć volontera!Veselimo se susretu s Vama. :-)