Smijesak za sve

Smijesak za sve, udruga

Bienijcka cesta 134

Marijana Jergovic

0917223883

DSCN1018.JPG Dekica za snove
22.05.2017. 12:00
Zagreb

Kako bi potakla djecu i mlade na čitanje i volontiranje Udruga "Smiješak za sve" će u suradnji s 10 osnovnih i srednjih škola organizirati volontersku akciju "Dekica za snove". Akcija će se održati na zelenim površinama Grada Zagreba i okolice.

Volonteri Udruge opremljeni dobrim štivom i dobrom voljom, će 22.05.2017., od 12 do 14 sati, čitati djeci i mladima okupljenima na dekicama pod okriljem vedrog neba. Čitati će se na sljedećim lokacijama: Jarun, Bundek, Maksimir, Park Ribnjak, Dugo Selo, Savski nasip, Borovje, Zrinjevac i dr. Uz volontere sudjelovat će preko 300 djece  i njihovi profesori, te gosti (glumci kazališta ZKM i pisci).

pict1.png Dekica za snove
21.05.2018. 12:00
Zagreb

Kako bi potakla djecu i mlade na čitanje i volontiranje Udruga "Smiješak za sve" će u suradnji s 15 osnovnih i srednjih škola drugu godinu za redom organizirati volontersku akciju "Dekica za snove". Akcija će se održati na zelenim površinama Grada Zagreba i šire okolice.

Volonteri Udruge, opremljeni dobrim štivom i dobrom voljom, će 21.05.2018., od 12 do 14 sati, čitati djeci i mladima okupljenima na dekicama pod okriljem vedrog neba. Čitati će se na sljedećim lokacijama: Jarun, Bundek, Maksimir, Park Ribnjak, Dugo Selo, Savski nasip, Borovje, Zrinjevac i dr. Uz volontere Udruge sudjelovat će volonteri predstavnici korporacija Addiko Bank i INA, preko 500 školske djece i njihovi profesori te gosti (glumci kazališta HNK i pisci).

čišćenje TRI, DVA, JEDAN - ČISTI DA IM DOM BUDE LJEPŠI!
22.05.2018. 09:30
Zagreb

U sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira Udruga "Smiješak za sve" posjetit će Dječji dom Laduč, podružnicu Dječjeg doma Zagreb. 

Volonteri Udruge, volonteri predstavnici korporacija Addiko Bank i INA d.d. te učenici srednjih škola će 22.05.2018. posjetiti djecu štićenike i pobrinuti se da prostor doma bude što ljepši i ugodniji za život.

Uz puno dobre volje i s velikim osmjesima zajedničkim ćemo snagama urediti i uljepšati vanjski okoliš Dječjeg doma te urediti unutrašnje prostorije kako bismo štićenicima omogućili ljepšu i ugodniju okolinu za svakodnevni život.

Za vrijeme radova jedan će dio volontera provesti kvalitetno vrijeme s djecom u neformalnom druženju te čitanju knjiga i slikovnica.

dekica-za-snove-djeca-na-dekama-uzivala-u-citanju-knjiga-uz-jezero-bundek-b412a31ae100238e328395ba233bc2e9_gallery_single_view.jpg DEKICA ZA SNOVE
24.05.2019. 12:00
Zagreb

Treću godinu zaredom, u suradnji s 15 osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića, organizirat ćemo volontersku akciju "Dekica za snove". Akcija će se održati 24. 5. 2018. od 12 do 14 sati, na zelenim površinama grada Zagreba i šire okolice, s ciljem poticanja djece i mladih na čitanje i volontiranje. 

Pedeset volontera iz udruge Smiješak za sve, volontera iz poslovnog sektora (INA d.d., Addiko Bank d.d. i Pwc d.o.o.) te poznati gosti (pjevačice, glumci i glumice) okupit će se u parkovima te prekrasnim pričama i dobrom voljom potaknuti djecu i mlade na čitanje i volontiranje!

Predviđa se sudjelovanje više od 700 djece iz osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića grada Zagreba i šire okolice. Djeca i mladi će s volonterima čitati sjedeći na Smiješkovim plavim dekicama u lokalnim parkovima i na drugim zelenim površinama. Na svim lokacijama čitat će se poznate priče i ulomci iz romana te će biti promovirana kultura volontiranja, razmjena ideja i ljubavi prema pisanoj riječi. Djeca i mladi aktivno će se uključiti u sve aktivnosti te će jedni drugima čitati naglas, raspravljati o raznim književnim djelima, volontiranju i svojoj motivaciji za sudjelovanjem.

IMG_20190523_114513.jpg ZA ČIŠĆI STANČIĆ!
23.05.2019. 09:30
Dugo Selo

Ljubav, plemenitost i dobrota -  tri su ključne riječi koje opisuju naš projekt "Danas sam tu! Za tebe!" koji provodimo od sredine travnja 2018. u Centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu. Tamo borave djeca i osobe s mentalnim i tjelesnim oštećenjima kojima svake druge srijede poslijepodne dolazimo u posjet. Pokretne i one u kolicima odvodimo u šetnju, čitamo im, pjevamo i družimo se s njima crtajući i izrađujući ukrase u kreativnim radionicama. Tamošnji korisnici, pomalo zaboravljeni od svih, te marljivi i požrtvovni djelatnici kojih nema puno, uvijek nas s nestrpljenjem čekuju. Osim prekrasne energije koja se širi kompleksom Stančić, dolaskom volontera u Centar u povodu ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira planiramo organizirati volontersku akciju čišćenja i uređivanja parka i okoliša Centra. Cilj nam je uljepšati vanjski prostor te unaprijediti kvalitetu života štićenika i njihovog zadovoljstva okruženjem u kojem borave.

Predviđa se sudjelovanje 80 volontera udruge Smiješak za sve i poslovnog sektora (INA d.d., Addiko Bank d.d. i PWC d.o.o.) u srijedu 23. 5. 2019. godine. 

Čitanje 5. Dekica za snove
01.10.2021. 09:00
Zagreb

Udruga „Smiješak za sve“ ove godine u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ 1. listopada u prijepodnevnom terminu organizira 5. Dekicu za snove, jednodnevnu akciju čitanja, druženja i volontiranja koja okuplja djecu svih uzrasta. Volonterskoj akciji će se pridružiti oko 300-ak djece na 9 lokacija u Petrinji, Glini i Hrvatskoj Kostajnici.

Za vrhunski doživljaj pobrinut će se tete i stričeki pričalice, korporativni volonteri, glumci, književnici, nastavnici i odgojitelji koji će svoje čitalačke i pripovjedačke vještine na dekicama prostrtim u dvorištima škola i parkova prenijeti mališanima i srednjoškolcima. U sklopu akcije organizira se i svečano otvorenje Smiješkove knjižnice u kontejnerskom naselju u Petrinji.

Dekica TRI, DVA, JEDAN - FARBAJ DA IM DOM BUDE LJEPŠI!
13.05.2022. 09:30
Zagreb

U sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira Udruga "Smiješak za sve" posjetit će Dječji dom Laduč, podružnicu Dječjeg doma Zagreb. 

Volonteri Udruge i volonteri predstavnici korporacija OTP banka d.d. i GlobalLogic 13.05.2022. posjetit će djecu štićenike i pobrinuti se da prostor doma bude što ljepši i ugodniji za život.

Uz puno dobre volje i s velikim osmjesima zajedničkim ćemo snagama urediti i uljepšati vanjski okoliš Dječjeg doma te obojiti sjenice u vrtu kako bismo štićenicima omogućili ljepšu i ugodniju okolinu za svakodnevni život.

Za vrijeme radova jedan će dio volontera provesti kvalitetno vrijeme s djecom u neformalnom druženju te čitanju knjiga i slikovnica.