Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac, udruga

Vrhovac 26b 47280 Ozalj

Ivana Ferenac Sudac

098210462

_20170525_092834.JPG Čišćenje Zdenca "Peć`c"
27.05.2017. 09:00
Ozalj

Zahvaljujući manifestaciji "Hrvatska volontira" (u mjesecu zaštite od požara - svibnju) DVD Vrhovac, u suradnji s ostalim udrugma na području Mjesnog odbora Vrhovac, pokrenuo je inicijativu čišćenja i uređenja trenutno zapuštenog prirodnog izvora vode "Zdenca Peć`c" koji se nalazi uz sam početak parka prirode Žumberak. Trenutno 2000m2 nepristupačnog terena, kroz volonterski rad članova DVD-a Vrhovac, Sportskog društva Vrhovac, KUD-a Vrhovac, Lovačkog društva "Zec", Vrhovac i svih mještana kraja, postati će dostupno biciklistima, prolaznicima i turistima za okrjepu, odmor te za uživanje u ljekovitim svojstvima vode sa izvora Zdenca Peć´c. Voda izvire iz granitnih stijena, prirodno filtrirana kroz pjeskovito tlo, sa izvora otječe u rijeku "Bukovicu" koja je opjevana i uglazbljena stihovima "Bukovica, široka je rijeka, tu me draga na Peć`cu čeka"!

Volonterske aktivnosti - sječe šikare, - uređenje pristupnog puta, - košnja trave, - sakupljanje smeća, - čišćenje potoka, - spaljivanje biljnog otpada,  vršiti će minimalno 30 volontera svih dobnih skupina, od toga kontinuirano 15 volontera u terminu od 09-17 sati, dok se dodatno uključivanje 15 volontera očekuje u skladu s njihovim radnim obavezama.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20180527_102745.jpg Spasi život, spasi dom
27.05.2018. 11:00
Ozalj

DVD Vrhovac, kroz volontersku akciju  naziva "Spasi život, spasi dom" (stih preuzet iz vatrogasne himne), urediti će okoliš oko vatrogasnog doma u cilju sprečavanja nastanka požara (čupanje korova, košnja trave, spaljivanje biljnog otpada) te ugraditi cijevi za odvodnju oborinskih voda u svrhu smanjenja štete u i oko objekta u slučaju povećanih količina oborina. Drugi dio akcije, (od 16-17h) u suradnji s Crvenim križem Karlovac i Ozalj, odvijati će se u prostorijama vatrogasnog doma Vrhovac kroz edukativnu radionicu za djecu, mlade i sve zainteresirane na temu pružanja prve pomoći ozlijeđenima, prezentaciji vatrogasne opreme i vatrogasnih vozila. 

 

Logo Čišćenje okoliša i uređenje vatrogasnog doma
25.05.2019. 08:00
Ozalj

DVD Vrhovac će volonterskom akcijom urediti okoliš vatrogasnog doma te sanirati kroviše objekta koje je oštećeno uslijed vremenske nepogode. U samom objektu početi će se s uređenjem vatrogasnog spremišta, dok će dio volontera košnjom i spaljivanjem biljnog otpada omogućiti pristup do Zdenca Pećac.

Djeca i mladi očistiti će od smeća 3km dug put koji ide od ulaska u mjesto Vrhovac do centra gdje se nalazi vatrogasni dom i crkva.

Volonterskoj akciji pridružiti će se članovi Kulturno umjetničkog društva "Vrhovac", Sportskog društva "Vrhovac", mještanke i mještani Vrhovca.

Logo Vatrogasci za dječje igralište u Vrhovcu
21.09.2020. 18:00
Ozalj

Članice i članovi DVD-a Vrhovac aktivno će se pridružiti inicijativi izgradnje i uređenja dječjeg igrališta u Vrhovcu. Čistiti če se teren 100m2 kako bi se pristupilo pripremi zemljanog tla za izgradnju igrališta. Navoziti će se zemlja, pijesak, vršiti betoniranje tla kako bi se na isto moglo postaviti igrala i antistrsna podloga. Sudjelovati će u izradi igrala s ostalim mještanima volonterima te urediti centralni prostor mjesnog odbora (košnja trave, sadnja cvijeća). 

 

1. Uređenje uredskog prostora i okoliša DVD-a Vrhovac
13.05.2022. 17:00
Ozalj

Prostorije vatrogasnog doma u Vrhovcu koristi mjesna (donedavno i župna) zajednica kroz rad svojih udruga čime je potrebno očistiti i osvježiti unutrašnjost prostora kako bi bili spremni za nadolazeće kulturne,sportske i vatrogasne aktivnosti. Fokus volonterske akcije je na uređenju prostorije za čuvanje vatrogasne dokumentacije.

U planu je i uređenje terena iza vatrogasnog doma.