Ženska grupa Karlovac Korak

Ženska grupa Karlovac Korak, udruga

Vladka Mačeka 6 47000 Karlovac

Sandra Turkanović

047 600 392

Fotka Kreativna radionica Ženske grupe Karlovac "Korak" za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja
23.05.2017. 10:00
Karlovac

Ženska grupa Karlovac „KORAK“ osnovana je sa ciljem zaštite ljudskih, a posebno ženskih i dječjih prava, zaštite obitelji i zaštite od nasilja. Glavni ciljevi udruge su: zaštita žena i djece od obiteljskog nasilja, ostvarivanje ravnopravnosti spolova i jednakih mogućnosti za žene i muškarce kao i poboljšanje pozicije žena na području Karlovačke županije kroz promociju i zaštitu ženskih i dječjih ljudskih prava te kroz osnaživanje žena za aktivno uključivanje u društveni život zajednice.

U okviru udruge djeluje Tajno sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji kroz kojega se  osigurava siguran smještaj i zaštita žena i djece koji su pretrpjeli zlostavljanje kroz smještanje na sigurno mjesto na kojem će biti zaštićeni od daljnjih napada nasilnika (supruga, izvanbračnog partnera, oca),  savjetovanje i edukacija korisnika/ca usmjereni njihovom osnaživanju i stjecanju novih znanja i sposobnosti te pružanje stručne pomoći (psihološke, pravne, odvjetničke).

U okviru Skloništa provodimo i kreativnu radionicu za žene i djecu koja ima pozitivan utjecaj na: kvalitetan razvoj djece, na kvalitetan odnos majke i djeteta kroz zajedničko kreativno stvaranje te na osnaživanje žena kroz relaksirajući učinak kreativnih radionica.

Kroz kreativnu radionicu koja će se održati u sklopu ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, pod vodstvom naše volonterke, mame će izrađivati i ukrašavati predmete u decoupage tehnici, a djeca izrađivati predmete od kolaža na motive proljeća.

Fotka Učenici za učenike
23.05.2018. 13:00
Karlovac

Ženska grupa Karlovac „KORAK“ osnovana je u cilju zaštite ljudskih, a posebno ženskih i dječjih prava, zaštite obitelji i zaštite od nasilja. Uz djelatnosti poput: vođenja Skloništa i Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja, SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja, savjetodavnog rada s počiniteljima obiteljskog nasilja i dr., bavimo se i informiranjem o nasilju uopće te osvještavanjem i prepoznavanjem  uzroka i posljedica nasilja kroz različite projekte i edukacije pa tako i one usmjerene djeci školske dobi.

Jedan od takvih projekata je i „Tolerancija na full jer nasilje nije cool“, usmjeren prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima kroz kojeg učenici koji su prošli Trening za trenere, sa vršnjacima u svojim srednjim školama, provode radionice sa ciljem edukacije o vrstama, uzrocima i posljedicama nasilja kao i kako ga prepoznati te kako reagirati i kome se u tom slučaju obratiti za pomoć.

U okviru ovogodišnje manifestacije „Hrvatska volontira“ ŽGK „KORAK“ prijavljuje tri ovakve radionice koje će provesti učenici -  treneri Mješovite industrijsko - obrtničke škole za vršnjake iz svoje škole, kroz dva dana, uz prisustvo mentorice volonterke iz ŽGK "KORAK" .  

 

 

LOGO Oslikavanje Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji Ženske grupe Karlovac "Korak"
23.05.2019. 16:00
Karlovac

U suradnji s mladim umjetnicima/cama iz Udruge likovnih autora Karlovac (ULAK) kroz tri dana oslikavat ćemo prostor Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji ŽGK "Korak". Želja nam je ovaj prostor oplemeniti i učiniti mjestom na kojem će se naši korisnici i korisnice osjećati što opuštenijima i još sigurnijima.