Udruga cerebralne paralize Istarske županije

Udruga cerebralne paralize Istarske županije, udruga

Pula

Svetlana Stojanović

099 819 8855

01.jpg Literarna radionica
25.05.2017. 16:00
Pula (Pola)

Literarna radionica održava se kontinuirano jednom tjedno pri prostoru Udruge cerebralne paralize Istarske županije u Puli.
Radionicu čini grupa korisnika i volontera, uz vodstvo stručne i ambiciozne voditeljice. 
Korisnicima je vrlo bitna pomoć volontera, pošto su sputani u pisanju radi slabije motorike oni su njihove "ruke". Podučava se na radionicama osnovama književnog pisanja te se individualno potiče potencijal pojedinca i prilagođava se njihovim mogućnostima, a rezultira kreiranjem pisanih radova koji se pripremaju za budući tisak, čitaju na javnim priredbama te se od nedavno prikazuju i na lokalnoj televizijskoj postaji (TV Nova) pod nazivom "Tri minute za štorijice". 

 

 

WP_20150124_005.jpg Likovna radionica
27.05.2017. 10:00
Pula (Pola)

Likovna radionica koja se održava jednom tjedno pri Udruzi cerebralne paralize IŽ započela je svojim radom 2012. godine. Radionicu pohađaju korisnici i volonteri, koji su vrlo bitni u asistenciji pri ovoj aktivnosti. 
Korisnik kroz crtež, sliku, umjetničku tvorevinu pokazuje svoje misli, osjećaje, imaginaciju, koji mu omogućuju da svoje unutarnje stanje izrazi neverbalno, upotrebom prstiju, spužvice, prskanjem, kistom i slično, neovisno o umjetničkoj razini likovnog izraza.
Volonteri asistiraju u vidu pripreme materijala za rad, od miješanja boja, donošenja materijala, do namještanja ruku na određene pozicije. 
Individualnim pristupom odnosno radom „jedan na jedan“ (volonter - korisnik) pronalaze se nove tehnike crtanja i izrade umjetničkih djela čime se potiče daljnji razvoj kognitivnih sposobnosti i fine motorike.

 

2017 Od crte do crtača
24.05.2018. 18:00
Pula (Pola)

U sklopu manifestacije 5. Reli po galerijama 24.05.2018. u 18:00 sati otvara se izložba pod nazivom "Od crte do crtača". Na izložbi će biti izloženi radovi Valenta Hrvatina. Valent Hrvatin (22) mladi je umjetnik, član udruge Cerebralne paralize Istarske županije, koji će se prestaviti crtežima i slikama nastalim od 2011. do danas. Izložbu radova možete pogledati u prostoru Udruge cerebralne paralize Istarske županije koji se nalazi u prizemlju Društvenog centra Karlo Rojc u Puli (Gajeva 3) Ulaz je slobodan!