Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK

Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, druga javna ustanova

Mihovljanska 46 c 40000 Čakovec

Lea Kovačić

040 386 500

VOLONTIRANJE Volontiranje osoba starije životne dobi za dječji osmijeh
23.05.2017. 09:00
Čakovec

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK i kroz ovu akciju će pokazati da su aktivni članovi zajednice u kojoj žive, uvijek spremni svojom dobrom namjerom odazvati se potrebama drugih ljudi. Priključiti ćemo se humanitarnoj akciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije nazvanoj "Za dječji osmijeh", kojom se prikupljaju financijska sredstva za nabavu logopedskih pomagala za djecu s teškoćama u razvoju. U utorak, 23. svibnja i u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine volonteri Doma NOVINŠČAK će na štandu prikupljati sredstva u navedenu svrhu, što će biti prva u nizu akcija u kojima će sami korisnici djelovati za dobrobit zajendice putem volontiranja, umjesto da budu pasivni promatrači za koje drugi volontiraju. 

1.jpg Poziv na sudjelovanje u akciji "Knit a Square" s Volonterskim klubom korisnika Doma NOVINŠČAK
21.05.2018. 10:00
Čakovec

Volonterski klub korisnika Doma NOVINŠČAK, jedinstven u svojem djelovanju jer okuplja osobe vrlo visoke životne dobi koji volontiraju u različitim projektima i akcijama, osnovan je u sklopu prošlogodišnje manifestacije Hrvatska volontira i u godinu dana postojanja bilježi vrlo uspješno djelovanje na različitim poljima. Nekoliko mjeseci unatrag Volonterski klub korisnika priključio se je kampanji Knit a Square Hrvatska, a radi se o humanitarnom štrikanju i heklanju za djecu Afrike. Članovi našeg Volonterskog kluba od vune izrađuju kvadrate 20x20cm koji se u Južnoafričkoj Republici spajaju u dekice za napuštenu djecu oboljelu od AIDS-a. Radionicom štrikanja otvorenom za javnost upoznali bi zainteresirane sa samom akcijom, ali i pokazali osnove štrikanja. U radionicu ćemo uključiti i djelatnike Doma NOVINŠČAK, kojima ćemo posredovanjem svojih vještina omogućiti da nauče nešto novo i da se i sami priključe akciji. 

U sklopu kampanje izrađuju se i kape, grijači za ruke i igračke, ali i prikupljaju plišane igračke, stoga ćemo izradom informativnih materijala namijenjenih djelatnicima Doma NOVINŠČAK i obiteljima, odnosno posjetama naših korisnika, potaknuti sve da daju doprinos ovoj globalnoj akciji, a prostorije Doma NOVINŠČAK poslužiti će kao mjesto prikupljanja navedenih predmeta.