Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave

Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave, druga javna ustanova

Svetog Mateja 70a

Marina Kuzmanić Marija Miličević

091 795 45 77

test Povezivanje sa zajednicom
22.05.2018. 14:00
Zagreb

U sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2018. organizirala bi se volonterska akcija u dijelu domskog smještaja (odnosno domskog tretmana) u Ulici Otona Župančića 14. Volonterska akcija sastojala bi se od dva dijela te bi trajala od otprilike 14h do 18h. Vrijeme početka i kraja volonterske akcije je prilagodljivo, a sama akcija bi se održala u utorak 22. svibnja 2018.

Prvi dio volonterske akcije bio bi opisivanje svog rada, odnosno karijera od strane djelatnika tvrtke koja bi sudjelovala u volonterskoj akciji, djeci i maloljetnicima koji su trenutačno u domskom tretmanu. S obzirom da je trenutačno jako velik broj korisnika u osmim razredima osnovne škole, prethodno opisano smatra se dobrim načinom stjecanja uvida u različite vrste poslova i mogućeg pobuđivanja zanimanja za iste. Vrijeme trajanja prvog dijela je otprilike dva sata. Korisnici bi mogli postavljati pitanja i dobiti potrebne informacije od zaposlenika tvrtke koja sudjeluje u volonterskoj akciji.

Drugi dio volonterske akcije sastojao bi se od organiziranja sportskog natjecanja u različitim vrstama sportova s istom tvrtkom. Npr. natjecanje u nogometu, šahu, trčanju i sl. Svrha drugog dijela jest povezivanje djece i maloljetnika s prosocijalnim ljudima iz zajednice, jačanje njihovih socijalnih i komunikacijskih vještina te sklapanje poznanstava s osobama koje im mogu biti primjer pozitivne odrasle osobe. Također, u neformalnom druženju bi djeca i maloljetnici mogli biti opušteniji postavljati još pitanja koja ih zanimanju u vezi samog posla djelatnika tvrtke.