Matica umirovljenika grada Rijeke

Matica umirovljenika grada Rijeke, udruga

Kružna 5

Emil Baumgartner

051 212 109

pc110011.jpg Penzići u akciji
21.05.2018. 09:00
Rijeka

Kako mirovina nije vrijeme mirovanja dokazuju članovi Matice umirovljenika grada Rijeke koji kroz klubove u svome susjedstvu nastavljaju sudjelovati u rekreativnim sportskim druženjima, izrađuju umjetničke i stilizirane predmete i nastavljaju učiti. Aktivnosti kroz koje umirovljenici ostaju fizički i društveno aktivni,  temelje se uglavnom na mnogo samostalne organizacije i volonterskom radu.

Tako se tokom proljetnih mjeseci za članove Matice umirovljenika održava škola engleskog, talijanskog i njemačkog jezika, a satove volonterski održavaju pojedini studenti Filozofskog fakulteta u Rijeci i nekoliko entuzijastičnih profesora stranih jezika. Tečajeve jezika na različitim stupnjevima ove godine polazi više od 150 riječkih umirovljenika.

Također, kreativne radionice slikarstva, izrade lutaka i stilizma članice samostalno organiziraju kroz program „Korak po korak“. Svim umirovljenicima koji se žele okušati u ručnom radu i kreativnom izražavanju ove su aktivnosti otvorene, a naše voditeljice radionica će ih kroz iste voditi korak po korak.