Udruga Franak

Udruga Franak, udruga

Avenija Marina Držića 81b

Anita Perkov Kalebota

0981993851

UF Edukacija i savjetovanje potrošača financijskih usluga
24.05.2018. 17:00
Zagreb

Svrha savjetovanja i edukacija potrošača, budućih i sadašnjih korisnika financijskih proizvoda i usluga, je upoznavanje s osnovnim financijskim pojmovima, bez poznavanja kojih se potrošač nikako ne bi smio upuštati u zaduživanje, pogotovo dugoročno.

Cilj edukacije je prevencija donošenja loših financijskih odluka potrošača, koji se tek planiraju zadužiti kod kreditne institucije, te informirati postojeće korisnike kako i zašto moraju pregovarati o boljim uvjetima kreditiranja.

Svakako dođite na DANE OTVORENIH VRATA UDRUGE FRANAK, informirajte se koja prava imate i tako zaštitite sebe kao potrošača.

Također, korisnici financijskih usluga, koji su ugovorili kredite prije 1.1.2013. godine, bez obzira na valutu (EUR, HRK, CHF), mogu dobiti savjet o mogućnostima tužbe koju imaju pravo podnijeti protiv banke, ukoliko je kreditor primjenjivao nezakonitu odredbu o promjeni kamatne stope. Navedeno se odnosi na kredite u otplati, otplaćene kredite, reprogramirane, refinancirane i otkazane kredite.

Svi posjetitelji, uz gore navedeno, moći će se upoznati i s radom udruge, aktivnostima koje udruga provodi te ciljevima koje želi postići. Isto tako, pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže radu udruge i pomaganju drugima te upoznaju sve prednosti i izazove volontiranja.

 

MCOF_logo1 Financijska olimpijada za male chefove o'financija
24.05.2018. 18:30
Split

Udruga Franak organizira trodnevnu radionicu (24.-26.05.) u Gradskom kotaru Trstenik (Put Trstenika 1) koja ima za cilj edukaciju djece predškolske i ranije školske dobi. Kroz praktične primjere i interaktivne radionice naglasit će se važnost učenja i shvaćanja osnovnih financijskih pojmova. Financijska pismenost djece, mladih i odraslih u Republici Hrvatskoj jako je niska, stoga Udruga Franak posebnu pažnju posvećuje podizanju razine financijske pismenosti još od najranije životne dobi.

Prva dva dana (18:30-20:00) radionice će djeca usvojiti osnovne financijske pojmove, a treći dan (10.30-12:00)  će kroz igru i olimpijadu pokazati sve što su naučili.

Djecu u dobi između pet i deset godina možete prijaviti na mail: konverzija.uf@gmail.com