Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, obrazovna ustanova

Frana Kurelca 1

Leonila Marač

051 338 195

test GAM prikuplja čepove za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije
21.05.2018. 14:00
Rijeka

Kao i svake godine u razdoblju od 21. do 30. svibnja, kada se obilježava Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze, naši učenici prikupljati će čepove za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije. Prikupljanjem čepova učenici će se informirati što je to multipla skleroza, a posjetom Društvu moći će se upoznati i porazgovarati s članovima Društva. Kroz ovakve jednostavne aktivnosti, upoznajemo učenike s različitim ljudima, informiramo ih i senzibiliziramo prema drugima te potičemo na humanitarno djelovanje u lokalnoj zajednici.

1.jpg GAM prikuplja namirnice za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete"
14.05.2018. 08:00
Rijeka

Svake školske godine naši učenici dva puta prikupljaju namirnice za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Elizabete". Ove godine prikupljanje će započeti 14. svibnja i trajati do 25. svibnja, a učenici će prikupljati suhe namirnice poput pašte, riže, palente, brašna, konzerve i higijenske proizvode.

Cilj prikupljanja namirnica je osvijestiti učenike o tome da postoji velik broj ljudi koji si ne mogu priuštiti najosnovnije namirnice te ih senzibilizirati da djeluju i pomažu u vlastitoj lokalnoj zajednici ranjivim skupinama građana.

2.jpg GAM povezuje generacije
24.05.2018. 11:00
Rijeka

Prošle godine, naša, sada već bivša učenica, u Nantesu je na Konferenciji za mlade predstavljala našu školu i prošlogodišnju akciju prikupljanja namirnica za Prihvatilište za beskućnike "Ruže svete Elizabete", GAMcija. U Nantesu se Marina povezala s mladim ljudima iz još četiri europske države te su zajedno osmislili projekt vezan uz hranu.

Dio tog projekta odviti će se u suradnji s Maticom umirovljenika, gdje će umirovljenici pričati priče o hrani, svome djetinjstvu, o svemu onome što vezuju uz pojam hrane i sjećanja. Tu nastupaju naši učenici, članovi Filmske skupine, koji će snimati i montirati priče umirovljenika te im postavljati pitanja o hrani.

Cilj priključivanja naših učenika u ovaj projekt je povezivanje učenika škole s udrugama, u ovom slučaju Maticom umirovljenika, učenje novih vještina, rušenje predrasuda o jazu između starije i mlađe generacije, i slično.