Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono, udruga

AndrijeHebranga 12

Tena Anić

031 662 535

DSC_0048.JPG Uređivanje okoliša u kampu Citadela
21.05.2018. 16:00
Belišće

Volonterska akcija održat će se u kampu udruge Zvono, Citadeli, 21. svibnja s početkom u 16 sati. Povodom manifestacije "Hrvatska volontira" planiramo urediti veliko dvorište oko dvije kuće koje se nalaze na Citadeli, te raskrčiti jedan dio neprohodne staze. Kamp Citadela služi kao rehabilitacijski kamp za osobe s invaliditetom u kojem svakodnevno u sklopu radno okupacijskih radionica uređuju vrt, uzgajaju eko povrće, začinsko i ljekovito bilje. Također, jednom godišnje, u rujnu, na Citadeli se održava i Forest Art festival, namijenjen mladim umjetnicima koji izrađuju svoja umjetnička djela od materijala koje pronađu isključivo iz prirode. Ovom volonterskom akcijom želimo našim članovima udruge Zvono, osobama s invaliditetom i svim posjetiteljima učiniti boravak na Citadeli što ugodnijim.

WhatsApp Moja kućica, moja slobodica
23.09.2020. 08:00
Belišće

Udruga Zvono i Lokalni volonterski centar više od godinu dana rade na uređenju i opremanju novih prostorija. Uz pomoć crowdfunding kampanje prikupili smo dio sredstava za kupovinu i uređenje našeg novog doma, a sada nam je potrebna podrška naših vrijednih volontera u selidbi i završnom uređenju novog prostora. 

Tijekom manifestacije Hrvatska volontira svi zainteresirani volonteri mogu nam pomoći u prijenosu stvari, slaganju, uređenju, opremanju i čišćenju prostora, a u akciju će biti uključeni i naši članovi koji su dio programa inkluzivnog volontiranja. 

U novom prostoru nalazit će se poludnevni boravak za osobe s invaliditetom, ured Lokalnog volonterskog centra, ali i prostor za individualan rad s djecom s teškoćama u razvoju. Kroz svoje programe udruga Zvono radi na promicanju filozofije inkluzije te radi na uključivanju djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaldiitetom u život lokalne zajednice. 

U novom prostoru moći ćemo pružati kvalitetnije i sveobuhvatnije usluge, naši će članovi imati mjesto za učenje i druženje, a kvalitatnu podršku moći ćemo pružati i njihovim pomoćnicima u nastavi, osobnim asistentima i članovima obitelji.

Jedva čekamo novi dom! :-) 

Pridružite nam se.