Udruga Logos Media

Udruga Logos Media, udruga

Stube Jurine i Franine 3 Pula

Janko Žufić

0915976423

test Blind dinner - Večera u mraku
25.05.2019. 12:15
Pula (Pola)

Blind dinner - Večera u mraku je aktivnost koju provodi Udruga Logos Media s ciljem senzibilizacije mladih (ali i šire društvene zajednice) za potrebe osoba s posebnim potrebama (u prvom redu slijepih i slabovidnih).

Dosad smo održali 9 večera u mraku (u Osnovnoj školi Tone Peruška u Puli), na kojima je sudjelovalo preko 200 sudionika, prvenstveno učenika osmih razreda osnovnih škola.

Večera u mraku provodi se u trajanju od oko 2,5 sata na kojoj su korisnici u motpunom mraku. Tijekom večere, sudionici dobiju obrpk od tri slijeda (predjelo, glsvno jelo i desert), piće i mali dar koji će ih podsjetini na večeru. Jedan od ciljeva je pokušati pojesti večeru i popiti piće, bez da mnogo hrane i pića završi na odjeći sudionika, stolu ili podu. Tijekom večere se vodi konverzacija između sudionika, ali s vremena na vrijeme organizatori također imaju nešto za reći.

Povretne informacije sa aktivnosti su vrlo pozitivne i želimo nastaviti provoditi aktivnosti. Za sudionike je večera besplatna, ali potrebno nam je 5 volontera za svaku večeru. Neki volonteri rade u potpunom mraku, a neki rade u kuhinji (uz svjetlo).

Aktivnosti ćemo provesti od 6.5.-16.5.2019. (ne svaki dan) u Osnovnoj školi Tone Peruška u Puli. Večera počinje u 19:00 i traje do 21:30. Volonteri koji žele sudjelovati trebaju doći u 17:00, a odlazi se oko 22:30. Može se odraditi i samo dio u trajanju od 1-2 sata.

 

Prezentacija aktivnosti održati će se 25.5.2019. na adresi Stube Jurine i Franine 3, Pula s početkom u 12:15 sati. Prezentacija će trajati 10 minuta.

test Djeca - prijatelji bijelog štapa
25.05.2019. 12:20
Pula (Pola)

Udruga Logos Media provodi projekt "Djeca - prijatelji bijelog štapa" s ciljem senzibilizacije djece (prvenstveno učenika od prvog do šestog razreda osnovne škole i djece dječjih vrtića u dobi od 4 i više godina) te njihovih učitelja-učiteljica i odgojitelja-odgojiteljica.

100% slijepa osoba i 95% slabovidna osoba vode radionice u trajanju od 45 minuta u jednom razrednom odjelu u osnovnoj školi ili u jednoj vrtićkoj skupini u dječjem vrtiću na području Istarske županije. Voditeljica i voditelj ukazuju na potrebe slijepih i slabovidnih te pokazuju pomagala s kojima se slijepi služe. Nakon što pokažu pomagala, nazočna djeca ih probaju koristiti. Razvija se interakcija sa mnoštvom pitanja i odgovora.

Povratne informacije iz dječjih vrtića i škola su izvrsne.

Dosad je preko 18000 sudionika prošlo kroz preko 900 održanih radionica i seminara. U protekle čeiri godine obišli smo sve škole u Istraskoj županiji, sve veće dječje vrtiće, gostovali smo u OŠ u Omišlju (otok Krk) gradu Makarskoj te održali nekoliko predavanja na Sveučilištu u Puli i Sveučilištu u Trstu.

Za nastavak provedbe ovih aktivnosti potrebna su nam dodatna dva volontera po održanoj radionici.

 

Prezentacija aktivnosti održati će se na adresi: Stube Jurine i Franine 3, Pula, 25.5.2019. od 12:20 u trajanju od 10 minuta.