Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača

Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača, udruga

Brdarina 22 Pučišća

Dijana Šabić

0989072936

11117805_10202829451616731_1776666863_n.jpg OBOJI ME! // Akcija uređenja dvorišta Bračkih pupoljaka
20.05.2015. 10:00
Supetar

Brački pupoljci (udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju) već godinama brinu za mnogu bračku dječicu i čine to s puno brige i želje da im omoguće što ljepše i kvalitetnije odrastanje! Grad Supetar dodijelio im je prostorije za rad, u Splitskoj, koje su opremili zahvaljujući mnogim podržavateljima, donatorima i prijateljima. Lokalni volonterski centar Brač želi im pomoći da ih učine što privlačnijim za djecu, korisnike i druge posjetitelje. Kako? Akcijom "Oboji me!"
 

Udruga ima na raspolaganju dva velika dvorišta sa svake strane zgrade. Prostor je idealan za vanjske aktivnosti s djecom, posebice u toplijim mjesecima koji dolaze. No, nije reprezentativan ni privlačan za boravak.

Upravo zato, Brački pupoljci i LVC Brač organiziraju akciju "Oboji me!" kojom će oslikati i urediti zidove i dvorište udruge, ucrtavajući motivacijske prikaze, tekstove, ali i ucrtavajući i stare igre u samo tlo - kao što su primjerice školica ili šahovska ploča čime se motivira djecu na igru i kreira još jedan vrlo efektni dodatak samoj udruzi, koji pomaže u terapijskom radu s djecom. 

 

Stoga, pozivamo sve zainteresirane za kreativan rad na otvorenom, za pomoć Bračkim pupoljcima, da nam se pridruže, u srijedu, 20.5., i pomognu nam iskoristiti sve potencijale ovog divnog prostora koji mnogoj bračkoj dječici predstavlja neprocjenjivi prostor učenja, igre, rasta i razvoja. 

zzn.jpg Red kamena, red drače, red piknika! // Akcija uređenja staze na Braču
21.05.2015. 10:00
Nerežišća

Bračani i Splićani, zajedno za ljepši Brač! 

Aktivnost podrazumijeva uređenje dijela puta na području općine Nerežišća, koji uz kanjon vodi ka Dračevici. Put je potpuno zarastao u draču, a dug je ukupno 3 kilometra, te završava u vinogradu. Ova akcija podrazumijevala bi tek prvu fazu opsežnijeg projekta koji bi u budućosti preko Stomorice povezivao puteve do Donjeg Humca i Nerežišća. U suradnji s turističkim zajednicama i jedinicama lokalne samouprave, radili bi na promociji unutrašnjosti otoka kroz revitalizaciju starih puteva, što kreira izvrsne temelje za različite oblike turizma – gastronomski, enološki, etnološki, biciklistički i kulturni. 

Akcija bi uključivala prosječno 20 volontera – učenike srednjih škola iz Splita i sa Brača, te članova uključenih organizacija. Vjerujemo da će akcija, uzevši u obzir broj volontera, rezultirati djelomično uređenom stazom koja će tako postati ne samo prohodna za brojne zainteresirane lokalce, već i turiste koji na svojim otočnim istraživačkim turama često završe upravo na ovoj lokaciji. 

 

Akciju financijski podupire općina Nerežišća.

store.jpg Igračka za tebe, knjiga za mene, Brač za Bračane!
19.05.2015. 09:00
Pučišća

Lokalni volonterski centar Brač u suradnji sa bračkim ogrankom Cvrenog križa organizira humanitarni prodajni sajam igračaka i knjiga. Knjige je velikodušno donirala Narodna knjižnica "Hrvatski skup" iz Pučišća. 

Sav prikupljen prihod bit će utrošen za pokrivanje troškova nabave prehrambenih namirnica za socijalno ugrožene obitelji otoka Brača. 

KADA // 19.5.

GDJE // Porat općine Pučišća

ŠTO // Humanitarni prodajni sajam igračaka i knjiga + mjerenje tlaka i šećera u krvi