HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA, udruga

TRG REPUBLIKE HRVATSKE 2 KROZ II

ANA DELONGA

099 486 7286

IMAG0282.jpg DANI OTVORENIH VRATA CENTRA ZA DARIVANJE KRVI
14.05.2018. 19:24
Rijeka

Crveni križ Rijeka 22. i 24.5. od 16:00-18:00 sati organizira Dane otvorenih vrata Centra za darivanje krvi u Domu Crvenog križa Rijeka, Cilj aktivnosti je promovirati Centar i potaknuti nove darivatelje, naročito mlade da u Centru daruju krv. Atmosfera i okruženje Centra je poticajno i smirujuće naročito za one koji daruju krv po prvi put. Osim promocije Centra, Crveni križ Rijeka tih dana promovira i druge volonterske aktivnosti, promiče klubove koji djeluju unutar Društva te prikazuje ulogu Crvenog križa u kriznim sitacijama predstavljajući interventni tim čiji su članovi educirani volonteri.

Očekujemo od 100-200 osoba koji će se odazvati pozivu na Dane otvorenih vrata.
 

IMG_sa Zdrastveno edukativni progaram u OŠ Hreljin, DV Hreljin i OŠ Kraljevica, DV Orepčići
25.05.2018. 09:00
Rijeka

Kroz zdrastveno-edukativni program provest će se slijedeće radionice koje će voditi volonteri: Prevencija trgovanja ljudima, Kodovi na vodi, Osnove prve pomoći, Dan i noć (igra za prevenciju ovisnosti), Dobrovoljno darivanje krvi, Realistični prikaz ozljeda, Otklanjanje straha od odlaska kod doktora.

Cilj radionica zdrastveno edukativng programa je usvajanje pravilnih oblika ponašanja kod djece kako bi se mogla zaštititi od opasnosti.

_DSC6878.jpg 36. SVEČANI PRIJEM PRVIH RAZREDA U PODMLADAK CRVENOG KRIŽA
23.05.2019. 21:00
Rijeka

Sažetak programa:

 

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka od najranijih dana svoje sugrađane upoznaje s Pokretom Crvenog križa, a prva velika aktivnost u kojoj sudjeluju je svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa.

Prijem se tradicionalno održava u Tjednu Crvenog križa a 2019. godini održati će se po 36. put uz predviđeno sudjelovanje 1.500 učenika iz škola Grada Rijeke te gradova i općina riječkog prstena (Bakar, Čavle, Jelenje, Kastav, Klana, Kostrena, Kraljevica, Viškovo).

Cilj prijema je upoznati učenike s organizacijom Crvenog križa i na svečan način obilježiti njihov ulazak u Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka.

Program provode djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i volonteri – članovi mladih Crvenog križa, aktivisti i darivatelji krvi.