Udruga ZUM

Udruga ZUM, udruga

Kandlerova 10 52100 Pula

Zorica Višković

0981673494

IMG_7973.JPG MOST - Mladi osjećaju starije
18.05.2015. 10:34
Pula (Pola)

Projekt potiče međugeneracijsku solidarnost, međusobno razumijevanje i jačanje društvenog kapitala zajednice. Aktivnosti projekta uključuju druženje s korisnicima Doma Alfredo Štiglić 18. i 19. svibnja te sudjelovanje u produkciji besplatnog magazina za mlade „3ska!!!“ koji će tematski biti posvećen međugeneracijskoj solidarnosti.

Ovo je prilika da uz boćanje i društvene igre provedete vrijedne trenutke s našim starijim sugrađanima, i doprinesete stvaranju međugeneracijskog mosta, izgrađenom na međusobnom uvažavanju, suosjećanju i razumijevanju. Ovo je isto prilika da „uhvatite“ neku zanimljivu životnu priču i potom ju trajno zabilježite pišući za vaš i naš omiljeni Magazin za mlade 3ska!!! Naravno, u međuvremenu dat ćemo vam priliku i da steknete osnovna znanja i vještine o pisanju novinskih članaka.

Ako ste mladi (od 16 do 30 godina),  želite se osobno izgraditi i doprinjeti tome da naša zajednica bude humanije i tolerantnije mjesto za život svim generacijama, priključiti se i obogatite se novim iskustvom.

Mi vam nudimo mentorsku podršku, znanje i priliku za uključivanje u ostale sadržaje i edukativne aktivnosti Udruge.

Projekt MOST - Mladi osjećaju starije provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva.

img_9958.jpg Klub mladih volontera
22.05.2017. 19:00
Pula (Pola)

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu projekta "Volontiranje - snaga mladih", koji financijski podupire Grad Pula, pokrenuli su prvi Volonterski klub za mlade koji je nastao s ciljem okupljanja mladih volontera te onih koji tek žele postati u razmjeni mišljenja, iskustva i ideja, organizacije zajedničkih volonterskih inicijativa te stjecanja novih prijateljstava.

Volonterski klub za mlade otvoren je i dostupan svima u dobi od 15 do 30 godina koji imaju malo slobodnog vremena te ga žele utrošiti na unapređenju lokalne zajednice. 

U sklopu manifestacije "Hrvatska volontira", 22. svibnja u 19 sati, u prostoru Udruge ZUM na adresi Flavijevska 8 u Puli, održat će se drugi sastanak mladih volontera koji će zajednički osmisliti i provesti volontersku aktivnost.