Srednja škola Dugo Selo

Srednja škola Dugo Selo , obrazovna ustanova

Ferenčakova 25 Dugo Selo

Zrinka Čornij

098 79 49 78

IMG-20180307-WA0019.jpg Volonterski klub Srednje škole Dugo Selo - volonterske ruke na djelu!
21.05.2018. 09:00
Dugo Selo

Učenici volonterskog kluba Srednje škole Dugo Selo osmislili su niz volonterskih akcija koje započinju u ponedjeljak, 21. svibnja odlaskom volonterskog tima u Crveni križ grada Dugog Sela gdje će pomoći u preslagivanju stvari za potrebite i pripreminim aktivnostima početka rada socijalne samoposluge. Zatim će u srijedu, 23. svibnja posjetiti dom za starije osobe "Vuković" gdje planiraju "nabaciti osmijeh" svojim starijim sugrađanima kroz društvene igre i međusobno upoznavanje putem zabavnih igara koje su zajedno prethodno osmislili.

Tijekom svih ovih dana jedan od timova kluba priprema akciju uređenja školske knjižnice gdje će učenici uz pomoć mentora izraditi paletni kut za sjedenje kako bi knjižnica još više postala ugodno mjesto susreta. U srijedu 23. svibnja u poslijepodnevnim satima svi sudionici akcija i članovi volonterskog kluba imat će završnicu uređenja knjižnice, podijeliti međusobna iskustva svih akcija i zajedničko druženje! 

Pripreme i akcije odvijaju se kao dio projekta "VolON: pojačaj volontiranje" koji Srednja škola Dugo Selo provodi u suradnji s udrugom SKAC Palma iz Zagreba u sklopu širega projekta koji uklučuje partnerske škole u Splitu, Zagrebu i Vukovaru te partnerske udruge SKAC St i Svjetski savez mladih Hrvatska. Više o projektu pročitajte na www.volon.skac.hr.