Udruga informatičara Karlovačke županije

Udruga informatičara Karlovačke županije, udruga

Kralja Tomislava 19b Karlovac

Nada Gogić

0915575417

Code Code Club Karlo
22.05.2019. 19:00
Karlovac

Već niz godina - točnije od svog osnutka 1993. godine, kontinuirano tijekom cijele školske godine održavamo radionice za mlade. Tu je cijeli set programa (u skladu s aktualnim kretanjima u ovom području) proljetne, ljetne i zimske škole informatike, namijenjene mladeži osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te njihovim nastavnicima i profesorima. Tijekom cijele godine održavamo radionice robotike; rada s mBotom, te radionice elektronike i programiranja za mlade. Sve radionice za polaznike su besplatne.

Posebno smo ponosni što dio programa odrađuje grupa volontera kojima ovim putem zahvaljujemo. To je rad s najmlađima – djecom od 9-11 godina, koji su uključeni u naš Code Club Karlo, koji djeluje već četvrtu godinu za redom i gdje naši volonteri svake srijede sustavno rade s 20-tak polaznika. Naši volonteri su stručnjaci iz različitih područja informacijskih tehnologija. Oni naše polaznike na ležeran način uče osnovama programiranja, izrade igara, korištenja informacijske tehnologije i interneta na siguran način, kao i sprječavanju nasilja na mrežnim stranicama. 

DSC05240.JPG Code Club KARLO
13.05.2022. 19:00
Karlovac

Udruga informatičara Karlovačke županije od svog osnutka 1993. godine, kontinuirano tijekom cijele školske godine održavamo radionice za mlade. Tu je cijeli set programa (u skladu s aktualnim kretanjima u ovom području) proljetne, ljetne i zimske škole informatike, namijenjene učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te njihovim nastavnicima i profesorima. Tijekom cijele godine održavamo radionice robotike; rada s mBotom, te radionice elektronike i programiranja za mlade. Sve radionice za polaznike su besplatne.

Posebno smo ponosni što dio programa odrađuje grupa volontera kojima ovim putem zahvaljujemo. To je rad s najmlađima – djecom od 8-11 godina, koji su uključeni u naš Code Club Karlo, koji djeluje već sedmu godinu za redom i gdje naši volonteri svakog petka (do ove šklske godine svake srijede) sustavno rade s 15-tak polaznika. Naši volonteri su stručnjaci iz različitih područja informacijskih tehnologija. Oni naše polaznike na ležeran način uče osnovama programiranja, izrade igara, korištenja informacijske tehnologije i interneta na siguran način, kao i sprječavanju nasilja na mrežnim stranicama. 

Sve aktivnosti Udruge provodimo u partnerstvu sa Zajednicom tehničke kulture Grada Karlovca i Karlovačke županije, u čijem prostoru će se provesti i ova aktivnost.