Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko, druga neprofitna organizacija

Kralja Tomislava 16a

Ivana Vaccino

0919220328

Podjela Podjela paketa "Vaš dar za pravu stvar" socijalno ugroženim kućanstvima
16.09.2020. 12:00
Vrbovsko

U okviru akcije Hrvatskog Crvenog križa Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko podijelit će 43 paketa hrane "Vaš dar za pravu stvar".  Paketi će se dostavljati na kućne adrese korisnika, a dostavljat će ih djelatnica Crvenog križa Vrbovsko uz pomoć jednog volontera i to u razdoblju od 16. do 26. rujna 2020. godine. 

Odjeci-solidarnost-040420.jpg Tolerancijom i solidarnošću do boljeg sutra - mladi za migrante
11.05.2022. 16:00
Vrbovsko

Tolerancija, empatija, solidarnost, humanost - poticanjem ovih osobina kod mladih pridonosimo boljoj budućnosti jer - na mladima svijet ostaje!

S dolaskom toplijeg vremena pojačava se i intenzitet ilegalnih migracija na području Vrbovskog - migrantima koji su uhvaćeni u ilegalnom prelasku rijeke Kupe potrebna je suha odjeća i obuća. Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko u suradnji s povjerenicom Crvenog križa Vrbovsko i ravnateljicom Učeničkog doma u Moravicama Gordanom Gerić Paulić i učenicima ŽTŠ Moravice provest će humanitarnu akciju prikupljanja odjeće i obuće koja će se koristiti za potrebe migranata tijekom pojačane sezone ilegalne migracije.

Ciljano će se prikupljati muška odjeća: muške hlače, traperice i kratke hlače (do broja 54), majice kratkih rukava (S,M,L, XL), lagane majice dugih rukava (S, M, L, XL), tenisice  i lagane cipele od brojeva 40 do 46. Molimo da odjeća bude neoštećena, čista i složena, a ukoliko donirate više od 10 komada odjeće, molimo Vas da bude i sortirana (kratke majice, duge hlače, itd.)

Građani mogu donijeti odjeću i obuću u Učenički dom Moravice na adresi Školska 2, Moravice. Akcija prikupljanja odjeće trajat će od 11. do 13. svibnja 2022. godine, a odjeću možete donijeti u vremenu od 16 do 18 sati.