OŠ Nikola Tesla

OŠ Nikola Tesla, obrazovna ustanova

Trg Ivana Klobučarića 1

Orjana Marušić Štimac

098323123

test Školsko poslijepodne samo za mene
05.10.2020. 08:00
Rijeka

Aktivnosti programa "Školsko poslijepodne samo za mene" usmjerene su na podršku našim učenicima u psiho-socijalnom riziku i pripadnicima manjina i ostalih marginaliziranih, stigmatiziranih i vulnerabilnih skupina. Skupina od 20 učenika svakodnevno boravi u posebno uređenim prostorima škole, nakon redovne nastave u jutarnjoj smjeni do 16.00 sati. Radom provoditellja aktivnosti i volontera simuliramo atmosferu funkcionalne podržavajuće obitelji. 

Naš svakodnevni rad i rad naših volontera, osim strukturiranog dnevnog rasporeda učenja, toplog obroka, održavanja osobne i higijene prostora te dnevnog sastanka, prema aktualnim epidemiološkim preporukama uključuje i brojne aktivnosti usmjerene na različite životne vještine: terapeutsko urbano vrtlarenje, sudjelovanje u građanskim akcijama u lokalnoj zajednici, pomoganja slabijima, upoznavanje šire gradske jezgre, vožnju javnim prijevozom, posjete muzejima, knjižnicama, galerijama, kino i kazališnim predstavama, sportske aktivnosti te likovne i glazbene radionice. 

Naši volonteri pripadaju različitim dobnim skupinama (učenici školske dobi, studenti i odrasli). Rad studenata-volontera s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, učenika OŠ Nikola Tesla i ostalih volontera bit će usmjeren na realizaciju svih navedenih aktivnosti, sukladno aktualnim  epidemiološkim mjerama.

Nad Programom, kao i nad radom volontera, provodimo kontinuiranu evaluaciju s ciljem unapređenja rada.

Naše volonterske aktivnosti su lako prilagodljive akutnim potrebama učenika ili škole.                                                         

Budući je program za korisnike u potpunosti besplatan, implementacija i provedba programa ne bi bila moguća bez rada i punog angažmana naših volontera.