Tehnička škola Ruđera Boškovića

Tehnička škola Ruđera Boškovića, obrazovna ustanova

Getaldićeva 4 Zagreb

Verica Stepić

2371 061

strucni Izrada naočala za štičenike dnevnog boravka za beskućnike Dom nade
18.05.2015. 10:00
Zagreb

U suradnji sa Veleučilištem Velika Gorica, njihovim mentorima i studentima optometrije,11.svibnja 2015., zakazali smo pregled očiju za dvadesetak beskućnika, štičenika dnevnog boravka za beskućnike Dom nade.Vodeći svjetski proizvođač naočalnih leća Essilor, donirat će leće,a distributeri okvira za naočale i nekolicina optičara, pokloniti će im okvire, etuie i krpice za čuvanje i čišćenje tog optičkog pomagala.

Od 23.do28.svibnja volonteri naše škole ugrađivat će leće u naočalne okvire i izdavati gotove naočale osobama u zakazano vrijeme.

Ovom akcijom želimo ljudima sa margine društva osigurati bolji vid,a volontere i sve uključene čimbenike senzibilizirati na probleme socijalno najugroženijih među nama .

 

Picture Optičke varke - oslikavanje hodnika škole
18.05.2015. 08:00
Zagreb

Ove smo godine odlučili oživiti hodnike naše škole nekim novim muralima. Tema je optičke varke i nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti, i slikari i gledatelji.
 

Picture Izrada kutaka za učenike
25.05.2019. 06:21
Zagreb

Ove godine odlučili smo oplemeniti i prilagoditi namjeni prostore škole u kojima se naši učenici neformalno zadržavaju.

Osnovni cilj nam je zvučno izolirati prostoriju u podrumu škole koju učenički i profesorski glazbeni sastavi koriste za vježbu pred nastupe. To bi praktično značilo obložiti zidove i vrata materijalom za zvučnu izolaciju, nanijeti premaz na betonski pod i na njega postaviti tepison. Tvrtka Dm donacijom će nam pokriti sve troškove materijala i ponudila nam je pomoč svojih volontera. Beskrajno smo joj zahvalni na tomeheart!

Paralelno bi se odvijala akcija izade kutka za učenike tjekom odmora i pauza, koji bi se sastojao do starih klupa stolaca i stolova koje planiramo prilagoditi i obojati. Tvrtka A1, ponudila nam je donaciju stolica i stolova i pomoč svojih volontera, koji su mahom naši bivši učenici. Beskrajno se radujmo ovoj suradnji heart!