Hrvatska volontira 2015. - produžen rok za prijavu aktivnosti


Dragi organizatori volontiranja,

pridružite nam se u ovogodišnjoj manifestaciji Hrvatska volontira 2015.; prijavite volonterske aktivnosti koje ćete provoditi u razdoblju od 18.- 23. svibnja, uključite volontere u rad svoje organizacije i pomozite nam u izgradnji bolje i humanije zajednice.

Rok za prijavu volonterskih aktivnosti za manifestaciju produžili smo na ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

Ovim putem još jednom želimo pozvati sve organizatore volontiranja da nam se i ove godine organizacijom vlastitih volonterskih aktivnosti (redovnih ili onih osmišljenih samo za ovu prigodu) pridruže u manifestaciji Hrvatska volontira koja će se održati od 18. do 23. svibnja 2015.

Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači, ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci i ima sve manje „gladnih“ i ranjivih.

Volonterske aktivnosti ove godine prijavljuju se isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti koju je VCZ izradio u suradnji s timom volontera - studenata Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina: Zoran Antolović, Lovro Predovan, Marijana Svržnjak i Tea Taneski.

Registraciji i prijavi volonterskih aktivnosti, možete pristupiti na ovim stranicama.

Ako ste volonter i želite sudjelovati u manifestaciji, ovorene volonterske pozicije možete pretraživati OVDJE

Manifestaciju Hrvatska Volontira organiziramo u sklopu projekta "Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice", a uključit ćemo veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.Unaprijed se veselimo vašim prijavama, raznovrsnim volonterskim aktivnostima i zajedničkoj izgradnji bolje zajednice!